Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Water en natuur in Apeldoorn

Klimaat: aanpassen aan de verandering

Het weer verandert: het wordt warmer, winters worden natter, zomers worden droger. Als het regent, regent het harder; in Apeldoorn regent het het vaakst van heel Nederland. Klimaatverandering heeft gevolgen voor mens en natuur. Wij doen hier als gemeente veel aan. Ook vervangen we bestrating door meer groen. Dit maakt onze stad aantrekkelijker en zorgt voor verkoeling op warme dagen. Bovendien krijgen insecten en dieren meer ruimte. Ook uw hulp is hard nodig. Samen met u en samen met het Waterschap Vallei en Veluwe werken we aan een klimaatbestendige stad.

Wandelen, fietsen, spelen en ontmoeten

Een groene omgeving is goed voor de gezondheid. Veel groen om je heen nodigt uit om naar buiten te gaan en te bewegen in de schone lucht, rust en stilte. We zetten ons als gemeente in om nog meer ruimte voor te maken voor paden en routes voor wandelaars en fietsers. We willen het oversteken van drukke wegen veiliger maken. Ook creƫren we zoveel mogelijk plekken voor spelen, bewegen en ontmoeten.

Wat kunt u doen?

Als gemeente doen we er alles aan om de natuur in Apeldoorn de ruimte te geven en om de klimaatveranderingen in onze stad op te vangen. Ook u kunt veel doen om heel Apeldoorn nu en in de toekomst groen te houden!

Achtergrondinfo

Apeldoorn is een groene gemeente. Ons beleid om dit te onderhouden en te beheren hebben we vastgelegd in ons Groenplan en de Eco-gids.