Fotograaf: Rob Voss

Apeldoorn daagt jonge lokale creatievelingen uit

18 Apeldoornse stroomkasten, grijs en saai, wachten op een metamorfose; een mooi kunstwerk gemaakt door lokale jonge makers. Of je nu ervaring hebt in de beeldende kunst of niet, alle Apeldoorners tussen 14 en 27 jaar zijn uitgenodigd om vóór 13 november hun ontwerp in te dienen. Met dit project ondersteunen de gemeente, Liander, CODA, ACEC en Gigant jonge makers in de gemeente. En de inwoners van Apeldoorn? Die kunnen straks gratis genieten van dit buitenmuseum.

Ze staan overal, zijn grijs, hoekig en vaak beklad met graffiti, stickers of kauwgum: stroomkasten. Geen kunstobjecten, maar wel heel noodzakelijk. 18 van deze stroomkasten krijgen in het voorjaar van 2024 een nieuwe aankleding. Deze stroomkasten zijn verspreid door heel Apeldoorn. Middenin het groen, bij een druk fietspad of aan een lange weg. We vragen jonge makers zich te laten inspireren en de stad zo weer een stapje mooier te maken.

Stroomkasten die tot kunstwerken zijn omgetoverd.

Meedoen?

Dien dan voor 14 november een ontwerp in. Uit de ingestuurde ontwerpen maken een vakjury en bewonersjury een selectie. Wordt jouw ontwerp gekozen, dan wordt dit in het voorjaar van 2024 op een stroomkast gewrapt (gewikkeld met folie) en kan heel Apeldoorn ervan genieten.

Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/kunstkast. Daar staat bijvoorbeeld alles over de locaties van de stroomkasten, de historische plek, de spelregels en de vergoeding.

Uw Reactie
Uw Reactie