Apeldoorn start met blad opruimen
We gaan op pad om bladeren op te ruimen in Apeldoorn. Dat doen we voor de verkeersveiligheid, want blad en regen kan gladheid veroorzaken. Fotograaf: Rob Voss

Apeldoorn start vandaag weer met blad opruimen

Vanaf vandaag gaan we op pad om bladeren op te ruimen in Apeldoorn. Dat doen we voor de verkeersveiligheid, want blad en regen kan gladheid veroorzaken.

Elke week richten de bladruimers van de gemeente zich op een andere wijk. We beginnen met de rondweg De Maten, de Jachtlaan en aansluitend de parkenbuurt. Alle hoeken van de gemeente komen aan de beurt. Benieuwd wanneer we bij u in de wijk komen? De wekelijkse planning vindt u op onze bladafval pagina

Vrouw laat haar hond uit in een herfstachtig park.
Veel bomen hebben inmiddels hun bladeren laten vallen. Fotograaf: Rob Voss

Blad laten liggen

Op sommige plekken, waar het geen gevaar oplevert voor het verkeer, laten we het blad liggen. Dit jaar doen we dat op meer plekken dan u gewend bent. Voornamelijk in perken en groenstroken ziet u straks meer bladeren liggen. Dat doen we zodat insecten en kleine dieren plek hebben om te overwinteren.

Daarnaast is het blad belangrijk voor een gezonde bodem. Bladeren vormen namelijk een belangrijke isolatielaag, die planten nodig hebben om een strenge winter door te komen. Een gezonde bodem is ook beter bestand tegen droogte en grote regenbuien. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/bladafval.

Uw Reactie
Uw Reactie