Deze regeling is onderdeel van een ondersteuningsfonds. Daarmee wil de gemeente bereiken dat activiteiten voor inwoners beschikbaar en betaalbaar blijven.

Apeldoorn stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor verenigingen en buurthuizen

Dit doen we om de hoge inflatie en gestegen energiekosten het hoofd te kunnen bieden.

Wethouder Sunita Biharie
“We vinden het heel belangrijk dat jong en oud mee kunnen doen in onze samenleving. Het verenigingsleven speelt daar een belangrijke rol in. Wij willen met deze regeling een financiële steun in de rug zijn van al die organisaties, zodat iedereen er gebruik van kan blijven maken.”

De hoge inflatie en gestegen energieprijzen raken niet alleen ondernemers en particulieren. Ook buurt- en dorpshuizen en sport-, kunst-, cultuur- en scoutingverenigingen hebben hiermee te maken. Dat kan tot gevolg hebben dat ze minder activiteiten kunnen aanbieden of de contributieprijzen moeten verhogen. Om dat te voorkomen heeft gemeente Apeldoorn de eenmalige subsidieregeling in het leven geroepen. Deze regeling is onderdeel van een ondersteuningsfonds. Daarmee wil de gemeente bereiken dat activiteiten voor inwoners beschikbaar en betaalbaar blijven.

Indienen kan vanaf 15 februari

Het ondersteuningsfonds is beschikbaar voor buurt- en dorpshuizen en verengingen uit Apeldoorn die niet al jaarlijks een begrotingssubsidie van de gemeente ontvangen. Zij kunnen hun aanvraag vanaf 15 februari tot en met 29 maart 2023 indienen via Apeldoorn.nl. Het maximaal aan te vragen bedrag is 15.000 euro. De gemeente behandelt de aanvragen op datum van binnenkomst, dus het is belangrijk om de aanvraag zo snel mogelijk te doen. Alle voorwaarden zijn te vinden op de pagina subsidieregeling tegemoetkoming prijsstijging.

Uw Reactie
Uw Reactie