Kinderen in beweging met smartbreaks
Smartbreaks zijn korte video’s die ervoor zorgen dat leerlingen zich in vijf minuten even helemaal kunnen uitleven en opladen. 59 Apeldoornse scholen krijgen van de gemeente een abonnement. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Apeldoornse scholen komen in beweging met Smartbreaks

Deze week starten 59 Apeldoornse scholen het nieuwe jaar in beweging. Zij krijgen van de gemeente een abonnement op SmartBreaks. Dit zijn korte video’s die ervoor zorgen dat leerlingen zich in vijf minuten even helemaal kunnen uitleven en opladen.

Doel is dat leerlingen even hun energie kwijt kunnen, om zich daarna weer beter te kunnen concentreren op het leren. Als leerlingen kort iets actiefs doen, krijgen zij nieuwe energie en komt hun aandacht weer terug. Met de video’s worden docenten geholpen bij het stimuleren van bewegen bij kinderen.

Meester Niels van De Korenaar vertelt enthousiast over Smartbreaks.

Gratis abonnement

Alle basisscholen in Apeldoorn konden zich de afgelopen maanden aanmelden voor een gratis tweejarig abonnement. Maar liefst 59 scholen hebben zich aangemeld, in totaal 486 groepen!

Gezonder Apeldoorn  

Stel je eens voor dat iedereen in 2040 lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo'n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen? Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die in Apeldoorn opgroeien in een gezonde omgeving. Om dat te stimuleren werkt JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) aan een gezonde omgeving. Een Apeldoorn waarin een gezonde leefstijl heel normaal is, zeker voor de jeugd. Daarom is Apeldoorn JOGG-gemeente en zet zij zich samen met het CJG, de Gezonde School en Sportservice in voor de gezondheid van de Apeldoornse jeugd.

Aanmelden

Basisscholen die zich nog willen aanmelden voor Smartbreaks, kunnen dat doen op www.apeldoorn.nl/smartbreaks.

Uw Reactie
Uw Reactie