Doe mee met de fotowedstrijd ‘Bomen voor jou’!
Apeldoorn is een groene gemeente. Bomen bepalen voor een belangrijk deel hoe Apeldoorn eruit ziet. Bomen doen ook veel voor inwoners van Apeldoorn. Zo geven bomen schaduw bij heet weer, schone lucht, woonruimte voor allerlei dieren, een mooie woonomgeving, herinneringen en verhalen, speelruimte en nog veel meer.
Wie mag meedoen aan dit project?
Dit project is voor alle inwoners van de gemeente Apeldoorn, van jong tot oud.
Hoe kan ik een foto insturen?
Mail jouw foto en tekst digitaal naar stadsfotograaf@apeldoorn.photo. Vermeld in de e-mail je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Heb je een afgedrukte foto en lukt het niet om het om te zetten naar een digitaal bestand? Stuur dan je materiaal per post naar:
Gemeente Apeldoorn
Vakgroep Beheer en Onderhoud
t.a.v. P. Huis in ‘t Veld
Postbus 9033
7300 ES Apeldoorn
Wat zijn de voorwaarden aan foto en tekst?
Met de expositie ‘Bomen voor jou!’ laten we zien hoe belangrijk bomen voor inwoners van Apeldoorn zijn. We zijn benieuwd wat jouw favoriete boom is en wat deze voor jou betekent. De boom moet in de gemeente Apeldoorn staan. Dorpen horen daar natuurlijk ook bij. We vragen je dit vast te leggen op een foto en in een korte tekst. We verdelen de inzendingen over een aantal categorieën. Categorieën als herinneringen, natuur of beleving. De categorieën bepalen we pas als we alle inzendingen binnen hebben. Een houtkunstenaar verwerkt de foto’s en teksten in een kunstwerk. Vanaf september exposeren we dit kunstwerk in de openlucht.
Voorwaarden insturen bestanden:
- Om een goede kwaliteit afdruk van de foto te kunnen maken is een goed fotobestand nodig van minimaal 2,5 MB.
- We stellen vooraf geen voorwaarden aan de tekst. De tekst moet uiteindelijk passen op een tekstpaneel. Daarom moeten we het misschien inkorten. Daar komen we in overleg zeker uit. De tekst stuur je samen met de foto naar stadsfotograaf@apeldoorn.photo.
Tot wanneer kan ik insturen?
Je kunt jouw foto en tekst tot zaterdag 10 juni inzenden. Daarna start de jurering.
Wie beslist welke inzendingen worden gekozen?
Een jury beoordeelt de inzendingen. De jury bestaat uit de Apeldoornse stadsfotograaf Imca Schoots, bomendeskundige van de gemeente Peter Huis in ’t Veld en een lid van de Jongerenraad van Apeldoorn.
Op welke onderdelen beoordeelt de jury mijn inzending?
De jury beoordeelt de ingezonden ontwerpen op de volgende punten:
- Kwaliteit en originaliteit van de foto
- Sprekendheid van de tekst
- Spreiding van inzendingen over verschillende categorieën
Over de uitslag van de jury valt helaas niet te corresponderen.
Wanneer maken jullie de uitslag bekend?
Na 15 juni ontvangen alle inzenders per e-mail bericht over de juryuitslag.
Wanneer is de expositie?
We openen de expositie in september 2023. We informeren alle inzenders over de precieze datum en plaats. De expositie gaat daarna tot en met december op reis door verschillende wijken en dorpen.
Wie is eigenaar van het kunstwerk waar de inzendingen van inwoners zijn verwerkt?
De gemeente is eigenaar van het kunstwerk. Je geeft toestemming voor het verwerken van jouw foto en tekst in het kunstwerk.
Wie is eigenaar van foto’s en teksten?
Jij blijft eigenaar van jouw inzending. Als jouw inbreng wordt geselecteerd, geef je schriftelijk toestemming aan de gemeente om foto en tekst toe te passen in het kunstwerk. Ook geef je toestemming de foto en tekst te gebruiken om de expositie te promoten.
De gemeente schakelt een tekstschrijver in om de teksten passend te maken voor in het kunstwerk. Eventuele veranderingen aan teksten legt de gemeente ter goedkeuring voor aan de inzender.
Wat gebeurt er na de expositie met de foto’s en teksten?
Het plan is om de geselecteerde foto’s en teksten blijvend tentoon te stellen in het digitale fotomuseum. Hiervoor geef je door deelname toestemming.
Samenwerking Stadsfotograaf Imca Schoots
In dit project werken we nauw samen met Imca Schoots. Zij is de Stadsfotograaf van Apeldoorn. In de periode van twee jaar dat zij Stadsfotograaf is, maakt zij onder andere een fotoserie over stadsbomen. Daarbij gaat Imca op zoek naar stadsbomen waar een verhaal achter schuilgaat. Lees meer over Imca op de webpagina Stadsfotograaf.