De afgelopen jaren heeft de gemeente hard gewerkt om de capaciteit in de fietsenstallingen op orde te krijgen. In totaal is er nu ruimte voor meer dan 2.800 fietsen. De beheerders van de stallingen van onder andere Lucrato staan dag en nacht, want veel stallingen zijn ook ’s nachts open, klaar voor Apeldoorners op de fiets. Fotograaf: Imre Csany

Fiets ‘m erin… nieuwe fietsenstalling op het Marktplein is geopend

In de binnenstad waren al zes fietsenstallingen om uw fiets gratis, veilig en droog te stallen. En we beginnen het nieuwe jaar goed, want vanaf maandag 2 januari is er een zevende plek bij. Aan het Marktplein 42 is de nieuwe fietsenstalling in het voormalige Rabobankpand geopend. De stalling is open van maandag t/m zaterdag 8.00 – 24.00 uur en zondag 11.30 – 24.00 uur.

Fiets ’m erin en win-win-win

Op de fiets naar de binnenstad is een goed idee. Het is goed voor het milieu en u bespaart benzine- en parkeerkosten. We willen dat iedereen er heerlijk kan winkelen, ronddwalen en genieten. Daar passen geen fietsen bij die ingangen van winkels blokkeren. De stallingen zorgen voor een opgeruimde binnenstad met minder fietsen op straat geparkeerd staan.

Om het fietsen naar de binnenstad nog aantrekkelijker te maken, zijn er zeven fietsenstallingen. In deze stallingen staat uw fiets veilig en droog, voor niets!

Locatie en indeling

De nieuwe stalling in de oude Rabobank aan het Marktplein ligt op een ideale locatie, dichtbij winkels, horeca en de markt. De ideale plek om uw fiets te stallen als u inkopen gaat doen of een bezoek brengt aan de horeca. In een deel van de ruimte staan fietsenrekken. Deze zijn speciaal aangepast naar de moderne fiets die soms net iets hoger en breder is dan de fietsen van vroeger. Een ander deel is leeg gelaten. Zo bieden we ruimte aan bakfietsen. In de fietsenstalling is een openbaar toilet, dat ook geschikt is voor minder validen. Tot slot komt er begin 2023 een muurschildering. In de stalling is volop gelegenheid om elektrische (bak)fietsen en scooters op te laden.

Openingstijden

U vindt alle fietsenstallingen en de openingstijden op de webpagina over fietsparkeren. Daar leest u ook meer over de parkeervakken op straat. Wilt u meer weten over fietsen naar en in de binnenstad, of op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Kijk dan op www.apeldoorn.nl/binnenstad.

Uw Reactie
Uw Reactie