Gemeente Apeldoorn scoort opnieuw hoog op sociaal ondernemen

Gemeente Apeldoorn scoort opnieuw hoog als het gaat om sociaal ondernemen. Wethouder Peter Messerschmidt nam maandag 19 december op het stadhuis het PSO-certificaat in ontvangst van Jan Theo Hoefakker van PSO Nederland. Deze certificering toont aan dat gemeente Apeldoorn hoog inzet op sociaal ondernemen.

Als gemeente vinden wij sociaal ondernemen heel erg belangrijk. Dat gaat over een inclusieve personeelsbeleid, maar ook over onderwerpen als inkoopbeleid gericht  op sociaal ondernemen. Wij vragen onze opdrachtnemers om ook een bijdrage te leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt. Mede daarom heeft gemeente Apeldoorn opnieuw deze belangrijke certificering gekregen.

“Wat mij betreft is het een vanzelfsprekendheid dat iedereen naar vermogen meedoet in het arbeidsproces. Dit certificaat betekent natuurlijk niet dat wij op onze lauweren gaan rusten. We blijven er aan werken om dit hoge niveau vast te houden en als het even kan verder uit te werken” vertelt wethouder Peter Messerschmidt.

Wethouder Peter Messerschmidt nam het PSO-certificaat in ontvangst van Jan Theo Hoefakker van PSO Nederland.
Wethouder Peter Messerschmidt nam het PSO-certificaat in ontvangst van Jan Theo Hoefakker van PSO Nederland. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Wat is het PSO?

Met de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) tonen organisaties aan in welke mate zij sociaal ondernemen. De PSO-ladder is gericht op het bieden én vergroten van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het certificaat maakt het inclusieve personeelsbeleid van een organisatie zichtbaar.

Uw Reactie
Uw Reactie