Gemeente Apeldoorn opent het ‘Zakelijk Energieloket’ voor bedrijven, verenigingen en instellingen. Het ‘Zakelijk Energieloket’ is hét startpunt voor een duurzamere manier van ondernemen. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Gemeente opent Zakelijk Energieloket voor hulp bij verduurzaming

Gemeente Apeldoorn opent het ‘Zakelijk Energieloket’ voor bedrijven, verenigingen en instellingen. Het ‘Zakelijk Energieloket’ is hét startpunt voor een duurzamere manier van ondernemen. Op www.apeldoorn.nl/zakelijkenergieloket kunnen zij terecht met vragen over het besparen en opwekken van energie en andere hulp bij verduurzaming.

Gebouwisolatie, automatische entreedeuren, LED-verlichting, een solar carport of zonnepanelen op het dak. Deze maatregelen kunnen de energielasten voor bedrijven, verenigingen en instellingen flink verlagen. Maar hoe te beginnen, welke regelingen zijn er allemaal en is het financieel haalbaar? Bij het Zakelijk Energieloket is landelijke en lokale informatie te vinden. Bijvoorbeeld over het stappenplan energiebesparende maatregelen om een zakelijk pand of verenigingsgebouw te verduurzamen. Ook zijn er meerdere lokale initiatieven te bekijken waarbij bedrijven/bedrijventerreinen mooie stappen zetten op het gebied van verduurzaming. Er is daarnaast praktische informatie over wet- en regelgeving, subsidies of andere financieringsmogelijkheden. Lokale installateurs en andere vakspecialisten kunnen vervolgens de energiemaatregelen uitvoeren.

Voor vragen en hulp bij de eerste stappen, staat de klantenservice klaar via het nummer: 088-5254110.

Geldzorgen?

MKB-ers met geldzorgen, door bijvoorbeeld een hoge energierekening, kunnen terecht bij de adviseurs van het MKB-loket. Zij kunnen een e-mail sturen naar: mkbloket@apeldoorn.nl.

Zijn er andere zorgen en is een andere vorm van hulp nodig? De gemeente heeft regelingen waar ondernemers misschien voor in aanmerking komen. Kijk op de webpagina diensten.

Uw Reactie
Uw Reactie