Tijdens de Nationale Kraanwaterdag, kreeg sportvereniging Groen-Wit '62 de eerste drinkwaterton in Apeldoorn. Henk Dijkgraaf, voorzitter van de Sportraad, tapte het eerste bekertje.

Gratis waterton voor Apeldoornse sportverenigingen

Tijdens de Nationale Kraanwaterdag, woensdag 28 september, heeft sportvereniging Groen-Wit '62 als eerste sportvereniging in Apeldoorn een gratis drinkwaterton ontvangen. Deze is uitgereikt door wethouder Anja Prins. De voorzitter van de Sportraad, Henk Dijkgraaf, tapte het eerste bekertje water en na een feestelijke proost met de aanwezigen vonden er wateractiviteiten plaats voor de kinderen.

Niet alleen sportvereniging Groen-Wit '62 ontvangt een waterton, alle 57 sportverenigingen in Apeldoorn met een eigen accommodatie krijgen er een. De waterton kan makkelijk worden ingezet tijdens wedstrijden en activiteiten, maar ook tijdens de training.

De gezonde keus maken

Wethouder Gezondheid Anja Prins: “Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo goed als hier in Nederland. Tegelijk is het ook hier in Nederland voor jongeren en volwassenen best moeilijk om de gezonde keus te maken, als er zoveel aanbod is van ongezonde snacks en drankjes vol suikers en kleurstoffen. Door het neerzetten van drinkwatertonnen aan de zijlijn maken we het drinken van water makkelijk en aantrekkelijk. Dat helpt hopelijk om toch die gezonde keuze te maken’’.

Realisatie door samenwerking

De gemeente wil met deze drinkwateractie het belang van gezond leven benadrukken en stimuleren dat er meer water wordt gedronken in plaats van drankjes met veel suiker. Om dit te realiseren, is de gemeente de samenwerking aangegaan met JOGG-TeamFit, Stimenz en Sportservice Apeldoorn. Verder wordt ook aandacht besteed aan andere thema’s rondom een gezonde sportomgeving, zoals de thema's rookvrij en verantwoord alcoholgebruik.

Het eerste bekertje water wordt getapt uit de drinkwaterton
Wethouder Gezondheid Anja Prins: “Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo goed als hier in Nederland. Tegelijk is het ook hier in Nederland voor jongeren en volwassenen best moeilijk om de gezonde keus te maken, als er zoveel aanbod is van ongezonde snacks en drankjes vol suikers en kleurstoffen. Door het neerzetten van drinkwatertonnen aan de zijlijn maken we het drinken van water makkelijk en aantrekkelijk. Dat helpt hopelijk om toch die gezonde keuze te maken’’. Foto: Rob Voss
Kinderen tillen een lege ton de lucht in.
Alle 57 sportverenigingen in Apeldoorn met een eigen accommodatie krijgen gratis een drinkwaterton. De waterton kan makkelijk worden gebruikt tijdens wedstrijden en training. Foto: Rob Voss
Uw Reactie
Uw Reactie