Kinderburgemeester Jolie en burgemeester Ton Heerts tijdens de installatie van Jolie in september 2022.  Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Kinderburgemeester Jolie zoekt haar opvolger

Jolie is nog volop bezig met haar werk als kinderburgemeester van Apeldoorn. Toch start gemeente Apeldoorn alvast de zoektocht naar een opvolger die in september 2023 het stokje van Jolie overneemt. De nieuwe kinderburgemeester moet in schooljaar 2023/2024 in groep 7 of 8 van een basisschool in onze gemeente zitten. Kinderen kunnen zich t/m 10 mei aanmelden als kandidaat met een leuk filmpje van maximaal 30 seconden.

Word jij kinderburgemeester van Apeldoorn?

Een greep uit het werk van kinderburgemeester Jolie: aftellen tijdens de jaarwisseling, stunten op een skatebaan, een interactief milieuplein openen in Malkenschoten, het startschot geven bij de Midwintermarathon, de dag van de democratie openen… Allerlei activiteiten die volgens Jolie zowel leuk als leerzaam zijn. Ook volgend jaar staan er veel van dit soort activiteiten gepland. 

Kinderburgemeester Jolie
“Het is super leuk, dus meld je snel aan!”

Voorstellen in 30 seconden

De nieuwe kinderburgemeester moet in schooljaar 2023/2024 in groep 7 of 8 zitten. Kinderen die op dit moment in groep 6 of 7 zitten kunnen zich dus aanmelden. Dit doen zij door een filmpje van 30 seconden te maken, waarin zij zich op een leuke manier voorstellen en vertellen waarom zij de nieuwe kinderburgemeester moeten worden. Op deze pagina staat alle informatie die nodig is om je aan te kunnen melden.

Leerlingen kiezen de nieuwe kinderburgemeester

Als de aanmeldingsdatum is verstreken, bekijkt een jury de inzendingen en selecteert daaruit een top 3. De jury bestaat onder andere uit wethouder Anja Prins (o.a. jeugdparticipatie) en kinderburgemeester Jolie. Via stemkaartjes met een persoonlijke code kunnen alle bovenbouwleerlingen in Apeldoorn vervolgens hun stem uitbrengen op een kandidaat. Deze stemkaartjes worden vanaf 18 mei bezorgd op alle basisscholen in gemeente Apeldoorn. Op 7 juni wordt de nieuwe kinderburgemeester bekend gemaakt.

Uw Reactie
Uw Reactie