Onderscheiding
Een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds voor Natalie Lentink. Het Carnegie Heldenfonds beloont met deze onderscheiding  mensen die met gevaar voor eigen leven voor iemand in de bres zijn gesprongen. 

Natalie Lentink krijgt onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds

Burgemeester Ton Heerts heeft op donderdag 8 september een bronzen draagmedaille en oorkonde van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan Natalie Lentink. Zij kreeg de medaille voor haar moedige gedrag op 28 juli 2021.

Op die dag reed Natalie op de A12 en zag ze een andere auto gevaarlijk over de weg bewegen. De auto raakte de betonnen muur langs de snelweg en bleef daar doorrijden met een snelheid van zo’n 50 kilometer. Natalie bedacht zich niet en tikte met haar eigen auto de andere auto aan om hem zo te laten stoppen. Dankzij haar heldhaftige optreden kwam de auto uiteindelijk tot stilstand. De bestuurder van de auto was onwel geworden en flauw gevallen.

Het Carnegie Heldenfonds wil met zijn onderscheidingen mensen belonen die met gevaar voor eigen leven voor iemand in de bres zijn gesprongen. De onderscheiding wordt maar ongeveer 40 keer per jaar uitgereikt.

Uw Reactie
Uw Reactie