De komende jaren verandert de binnenstad van Apeldoorn in het Stadspark van Apeldoorn. Ontwerper: Sant en Co

De stad verandert. Benieuwd naar de plannen? Kom naar de presentatie op 9 mei

De schetsontwerpen van de drie Stadsparkprojecten – Grote Markthof, Griftpark en Parkstraat-Zuid – zijn klaar. Ze zijn het resultaat van de samenwerking met inwoners, ondernemers en belangstellenden. Dinsdagavond 9 mei kunt u de plannen komen bekijken in het stadhuis.

Dwalen door de bostuin op het binnenterrein tussen Marktstraat, Beekstraat, Hoofdstraat en Raadhuisplein. Een korte pauze tijdens het shoppen op één van de bankjes aan de Grift in de Hofstraat/Kanaalstraat. Of een heerlijk zonnig terrasje pakken op de promenade; het stuk Hoofdstraat tussen de Hofstraat/Kanaalstraat en de Kalverstraat. De komende jaren verandert de binnenstad van Apeldoorn in het Stadspark van Apeldoorn.

Kom naar de presentatie op 9 mei

Vanaf 19.00 uur bent u welkom in het stadhuis om de plannen te bekijken. Het programma start om 19.30 uur. Na een gezamenlijke aftrap kunt u de schetsontwerpen van de plangebieden uitgebreid bekijken. Wilt u hierbij zijn? Meldt u zich dan hier aan. U bent van harte welkom! Bent u niet in de gelegenheid om bij de presentatie aanwezig te zijn? Geen probleem, de schetsontwerpen zijn van 10 tot 24 mei op weekdagen nog te bekijken in het stadhuis. Ook is het mogelijk de plannen vanaf 10 mei te bekijken op de website Stadspark van Apeldoorn.

Zo kwamen de plannen tot stand

Afgelopen september en oktober vroegen we inwoners, ondernemers en belangstellenden om mee te denken over de plannen. Alle meer dan 2300 ingevulde reacties hebben we met aandacht bekeken. Ze waren het uitgangspunt voor de bijeenkomsten waar met ontwerpers en vele geïnteresseerden aan de plannen gewerkt werd. Per plangebied haalden de ontwerpers in vier avonden waardevolle input op over verschillende thema’s. De schetsontwerpen zijn de uitkomst van deze bijeenkomsten.

Benieuwd naar wat er in deze bijeenkomsten is besproken? Op deze pagina vindt u de presentaties en uitwerkingen van deze avonden. Vanaf november 2022 tot april 2023 hebben we met de inwoners, ondernemers en belangstellenden per project een plangroep gevormd om samen te werken aan de plannen. Die zijn uitgewerkt in schetsontwerpen. Bovendien hebben plangroepleden meegedacht over de eindpresentatie en de communicatiecampagne. Een groot aantal van hen vertelt over hun wensen en vormt zelfs het gezicht van de campagne. In september 2023 gaan de schetsontwerpen naar de raad.                                                                                     

Uw Reactie
Uw Reactie