Remeha/BDR Thermea in gesprek met gemeente Apeldoorn over nieuwe bedrijfslocatie
Peter Messerschmidt, Arthur van Schayk (Algemeen Directeur Remeha) en Jeroen Joon tekenen de intentieovereenkomst. Fotograaf: Leo de Jong

Remeha/BDR Thermea in gesprek met gemeente Apeldoorn over nieuwe bedrijfslocatie

Remeha en BDR Thermea zijn op zoek naar nieuwe huisvesting in Apeldoorn. Op donderdag 23 maart zetten wethouders Jeroen Joon (Economie) en Peter Messerschmidt (Ruimtelijke Ordening) en Arthur van Schayk (Remeha/BDR Thermea) hun handtekening onder een intentieovereenkomst. Beide partijen spreken daarmee af te onderzoeken waar Remeha/BDR Thermea een nieuw complex zou kunnen gaan bouwen.

Remeha is al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een bekende naam in Apeldoorn. Het maakt onder andere slimme en efficiënte warmtepompen. Ze spelen daarmee een belangrijke rol in de energietransitie. Wethouder Joon: “Ik ben erg blij dat Remeha kiest om in Apeldoorn te blijven. Met meer dan 500 medewerkers zijn zij een belangrijke werkgever voor Apeldoorn en de regio Oost-Nederland.” Wethouder Messerschmidt vult aan: “Remeha groeit uit haar jasje op de huidige plek. Als het lukt om een nieuwe plek te vinden, dan biedt dat weer mogelijke kansen voor de huidige locatie aan de Marchantstraat. Bijvoorbeeld voor woningbouw of andere bedrijven. Met deze overeenkomst laten we zien dat we ons best gaan doen om een goede nieuwe plek te vinden voor Remeha.”

Rondleiding op de huidige bedrijfslocatie van Remeha.
Rondleiding op de huidige bedrijfslocatie van Remeha. Fotograaf: Leo de Jong

Duurzame nieuwbouw

Remeha - en haar moederbedrijf BDR Thermea - zijn marktleidende bedrijven, zowel in Nederland als in het buitenland. Met de bouw van een nieuw en duurzaam complex kunnen beide bedrijven verder groeien en hun ambities waarmaken. Het is de bedoeling dat verschillende onderdelen van Remeha/BDR Thermea bij elkaar komen op de nieuwe locatie. Het gaat om zowel kantoren als productiefaciliteiten. De komende maanden gaan de gemeente en Remeha/BDR Thermea de mogelijkheden voor deze invulling verder onderzoeken.

Rondleiding op de huidige bedrijfslocatie van Remeha.
Rondleiding op de huidige bedrijfslocatie van Remeha. Fotograaf: Leo de Jong
Uw Reactie
Uw Reactie