SPOT ON! aan de Deventerstraat
Wethouder Cultuur & Erfgoed Peter Messerschmidt onthult het lichtkunstwerk. Fotograaf: Rob Voss

SPOT ON! aan de Deventerstraat

Op woensdagavond 16 november is het brugwachtershuisje aan de Deventerstraat omgetoverd tot een kunstwerk waar licht en gedicht samenkomen. Dit historische brugwachtershuisje komt letterlijk in een nieuw licht te staan dankzij het project SPOT ON van de landelijke Stichting Brugwachtershuisjes. Wethouder Cultuur & Erfgoed Peter Messerschmidt heeft om 19:00 het lichtkunstwerk onthult.

Stichting Brugwachtershuisjes bestaat tien jaar en daarom zetten zij  12 brugwachtershuisjes in de spotlight in 12 steden in Nederland. In Apeldoorn is het brugwachtershuisje aan de Deventerstraat de Gelderse deelname aan het project.

Apeldoorn doet mee

Voor SPOT ON! schreef Stadsdichter Herman Kattemölle een gedicht over het Apeldoornse brugwachtershuisje. De inspiratie voor het gedicht haalde hij uit gesprekken met omwonenden en voorbijgangers over hun persoonlijke beleving van het brugwachtershuisje. Tijdens de onthulling heeft Herman Kattemölle ook het complete gedicht voorgedragen aan alle aanwezigen.

Herman Kattemölle bij het lichtkunstwerk.
Herman Kattemölle bij het lichtkunstwerk. Fotograaf: Rob Voss

Tot en met december te bewonderen

Vormgever Marco Broeders heeft samen met bureau Mothership een regel uit het gedicht verwerkt in een lichtkunstwerk voor het Apeldoornse brugwachtershuisje. Het lichtkunstwerk is in november en december in de avond en de vroege ochtend te bewonderen.

Het lichtkunstwerk is te zien vanaf de avond tot aan de vroege morgen.
Het lichtkunstwerk is te zien vanaf de avond tot aan de vroege morgen. Fotograaf: Rob Voss
Uw Reactie
Uw Reactie