Opvang locatie aan de Vissenstraat
Opvang locatie aan de Vissenstraat Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Vluchtelingen uit Oekraïne verhuizen naar Bedrijvenpark Apeldoorn Noord

Vluchtelingen uit Oekraïne die nu nog in de sporthallen Mheenpark en Zuiderpark wonen, verhuizen in december naar het bedrijvenpark Apeldoorn Noord. Vanaf januari kunnen de sporthallen weer gebruikt worden door en voor de sportverenigingen.

De afgelopen maanden heeft de gemeente Apeldoorn mensen uit Oekraïne opgevangen in de sporthallen Mheenpark, Zuiderpark en FSG. In september vond de eerste verhuizing plaats: van sporthal FSG naar Deventerstraat 184. Op dit moment wordt er hard gewerkt op het bedrijvenpark Apeldoorn Noord.

Opvang Vissenstraat en Watermanstraat

De naast elkaar gelegen bedrijfspanden aan de Vissenstraat en de Watermanstraat worden geschikt gemaakt voor tijdelijke bewoning. Er worden 2- tot 8-persoons slaapkamers gerealiseerd met stapelbedden en in de parkeergarage worden douches en toiletten gerealiseerd. Er is plaats voor 400 tot 450 mensen. De gemeente Apeldoorn huurt de panden voor de duur van twee jaar, met een optie tot verlenging met 1 jaar. Op woensdag 14 december waren ondernemers en medewerkers van omliggende bedrijven en directe omwonenden uitgenodigd om te zien hoe de gemeente vluchtelingen uit Oekraïne opvangt. Er werden korte rondleidingen gegeven en vragen beantwoord door medewerkers van de gemeente.

Verhuizing

Er wordt hard gewerkt om de panden gereed te hebben voor de verhuizing van de mensen die nu nog in de sporthallen wonen. In de week voor kerst staat de verhuizing gepland naar de Vissenstraat en Watermanstraat. Ondanks de sobere inrichting bieden de bedrijfspanden iets meer privacy en ruimte.  

Opvang in Apeldoorn

Na de verhuizingen vangen wij vluchtelingen uit Oekraïne op de volgende locaties op:

  • Deventerstraat 184
  • Groepswoningen Lupineweg, Pomonalaan en Schopenhauerstraat
  • Vissenstraat 49
  • Watermanstraat 30
  • Zorggroep Apeldoorn – afdeling in Casa Bonita

Er zijn nog steeds vluchtelingen die in ons land veiligheid en onderdak zoeken. Ook in gemeente Apeldoorn zetten we ons in om hen op te vangen.  In Apeldoorn wonen vluchtelingen uit Oekraïne (ontheemden), asielzoekers en statushouders. Wat betekenen die termen, wie is waarvoor verantwoordelijk en wat doen wij in Apeldoorn voor deze groepen? Lees meer over  Vluchtelingen in Apeldoorn.

Opvang locatie gezien vanuitVissenstraat
Opvang locatie gezien vanuit de Vissenstraat Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Uw Reactie
Uw Reactie