Prijsuitreiking
Servië is wereldkampioen geworden! Fotograaf: Nevobo

WK Volleybal in Apeldoorn groot succes!

Het Wereldkampioenschap Volleybal voor vrouwen in Nederland, dat op 15 oktober werd gewonnen door Servië, heeft 125.000 toeschouwers getrokken. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat het WK in ons land werd gehouden.

Met de finale tussen Servië en Brazilië in een uitverkocht Omnisport (6500 toeschouwers) in Apeldoorn kwam een einde aan het toernooi, dat ook voor een deel in Polen werd gehouden. Servië, dat met 3-0 zegevierde, won vier jaar geleden op het WK in Japan ook al goud.

In de ‘kleine’ finale rekende Italië in drie sets af met de Verenigde Staten en won hiermee de derde plek.

Trots

“We kunnen heel trots terugkijken op wat we drie weken lang met alle betrokken partijen hebben neergezet”, zei toernooidirecteur Manon Flier na afloop. “Met drie locaties alleen al in Nederland kun je je wel voorstellen voor welke uitdaging we stonden, maar we hebben alleen maar complimenten gehad over hoe het is verlopen. Dit WK heeft voor heel veel positieve aandacht voor volleybal gezorgd.”

“Wij hebben Apeldoorn wereldwijd op de kaart gezet als topsport stad. Onze slogan was ‘Apeldoorn welcomes the world’ en dit hebben we met een mooie samenwerking met onder andere Nevobo/FIVB en provincie Gelderland waar gemaakt. En daar ben ik ontzettend trots op” zei wethouder topsport Jeroen Joon.

Team Servië
Servië is wereldkampioen geworden. Fotograaf: Nevobo
Omnisport
Omnisport. Fotograaf: Rob Voss

Maatschappelijke thema’s

Met thema’s als bewegen en gezonde, duurzame voeding, inclusie en daaraan gekoppelde activiteiten bewees het WK Volleybal ook veel meer te zijn dan alleen een groot internationaal sporttoernooi.

Wethouder Jeroen Joon
“Wij vinden het erg belangrijk om, naast dat we een topsport evenement op niveau bieden, jong en oud meer te laten bewegen. Daarom waren een deel van de activiteiten hierop gericht. Wij kijken terug op een succesvol WK met veel activiteiten rondom het evenement.”

Met het WK als katalysator werden 39 permanente netsportvelden in Nederland aangelegd, waarop ook andere sporten kunnen worden beoefend, waarvan er 5 zijn geplaatst in Apeldoorn. Er zijn 3000 scholenclinics door het hele land gegeven. Daarnaast zijn er buurtpakketten uitgereikt om samen met je buurt te bewegen, er zijn 3D artworks gemaakt, tijdens de week tegen de eenzaamheid heeft teamNL koffie geschonken en nog tal van andere side events hebben gezorgd voor meer aandacht voor deze thema’s.

Uw Reactie
Uw Reactie