Wethouder Anja Prins, verantwoordelijke voor zorg en gezondheid, nam het programma in ontvangst en is heel blij met het initiatief. Fotograaf: gemeente Apeldoorn

Zorg- en welzijnsorganisaties presenteren programma Langer Zelfstandig

Zorg- en welzijnsorganisaties presenteerden deze week het programma Langer Zelfstandig. Wethouder Anja Prins, verantwoordelijke voor zorg en gezondheid, nam het programma in ontvangst en is heel blij met het initiatief: “We staan voor een enorme uitdaging in Nederland om met elkaar iedereen de zorg te geven die nodig is. De zorgvraag groeit sterk en het tekort aan personeel in de zorgsector is nu al groot.”

De nadruk van het programma ligt op het ondersteunen van ouderen en tegelijk hun zelfstandigheid verstevigen en verhogen. Dit heeft ook een positieve invloed op hoeveel eigen regie ouderen hebben en houden over hun leven. Dat heeft weer een positieve invloed op hoe het in algemene zin met hen gaat en hoe gelukkig ze zijn.

Nu werkt 1 op de 7 werkenden in de zorg. Dat zal in de toekomst 1 op de 4 moeten zijn als onze zorgverlening blijft zoals het nu is. Wethouder Prins benadrukt het belang om echt met elkaar aan de slag te gaan om de zorg toekomstbestendig te maken: “Dat geldt trouwens niet alleen voor de zorgsector, maar ook voor de politiek en ons allemaal. Hoe dan ook is samenwerking daarbij heel belangrijk. Om samen oplossingen te vinden en de zorg voor onze oudere inwoners nu en in de toekomst zo goed mogelijk te organiseren."

Zelfstandigheid verstevigen en verhogen

Programmaleider Eveline Schavemaker vult aan: “In dit programma presenteren wij de doelen die wij voor ogen hebben om ons steentje bij te dragen aan het verhogen van de zelfstandigheid. Dat draagt bij aan de kwaliteit van leven van ouderen én van mantelzorgers. We roepen onze partners ook om samen in de praktijk aan de slag te gaan”.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over het programma Langer Zelfstandig? Dat kan op de website van Riwis. U kunt het programma hier ook downloaden.

Uw Reactie
Uw Reactie