Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Apeldoorn middelpunt voor circulaire economie en recycling

14-03-2019

Apeldoorn was vanmorgen de internationale hotspot voor circulaire economie en recycling.

Mijn Apeldoorn

Bedrijven en onderwijsinstellingen uit Nederland, België en Duitsland kwamen naar het Zwitsalterrein om gezamenlijk te praten en leren over industriële symbiose. Bij industriële symbiose wordt geprobeerd om bedrijven samen te brengen waarbij afvalstoffen van het ene bedrijf grondstoffen kunnen zijn voor het productieproces van de ander. Jeroen Joon, wethouder Economische Zaken en tevens voorzitter van het dagelijks bestuur van de Cleantech Regio, opende de bijeenkomst. 

 “De verhalen die ik vanmorgen hoorde waren overweldigend. Dat stemt mij positief over de manier waarop wij in onze regio kansen zien voor de circulaire economie. Dat we op de goede weg zijn. Een economie zonder afval, dat is in mijn ogen de grootste transitie van de economie ooit.  Zowel binnen als buiten onze regio gebeurt er al veel. Maar nog veel verspreid. Uit zo’n dag als vandaag blijkt wel weer dat het is goed om onze krachten te bundelen door de samenwerking op te zoeken.”

Na het programma op Zwitsal bracht het internationale gezelschap een bezoek aan IPKW in Arnhem, waarna het programma werd voortgezet in Arnhem en Nijmegen. De bijeenkomst werd georganiseerd vanuit de Cleantech Regio en GO4XPORT.