Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Apeldoorn nieuwste lid Euregio Rijn-Waal

06-06-2019

De gemeente Apeldoorn is lid geworden van de Euregio Rijn-Waal.

Mijn Apeldoorn

Een organisatie waarin Duitse- en Nederlandse steden samenwerken met als doel om een sterke regio te vormen waarin de grens geen belemmerende effecten meer heeft. Door toe te treden tot deze Euregio haalt het college de banden aan met de Oosterburen en creëert het college op deze manier een relevent Duits netwerk. Zo wil Apeldoorn graag gaan samenwerken met steden zoals Düsseldorf en Duisberg op het gebied van Cleantech, circulaire economie, energie, klimaat en duurzame mobiliteit.

Economie 

Door meer samen te werken met Duitsland hoopt Apeldoorn het Apeldoornse bedrijfsleven nog beter te ondersteunen met bijvoorbeeld het verkennen van de Duitse markt. Stevigere samenwerking met Duitse partners kan daarnaast leiden tot een betere bereikbaarheid van Apeldoorn. Tevens draagt het lidmaatschap bij aan de profilering van Apeldoorn als gunstige vestigingsstad en opent de regio de deur tot interessante Europese subsidies voor grensoverschrijdende samenwerking.

Euregio leden 

Van de Euregio zijn al tientallen gemeenten lid uit Duitsland en Nederland. Naast grote Duitse steden zoals Düsseldorf en Duisburg zijn ook Arnhem, Nijmegen en Ede lid. Maar ook kleinere grensgemeenten zoals Zevenaar, Bergen en Doesburg uit Nederland en Kreis Kleve, Hamminkeln en Moers uit Duitsland.