Lokaal Preventieakkoord Apeldoorn

In 2018 heeft de Rijksoverheid het Nationaal Preventieakkoord afgesloten. Doel hiervan is om gezamenlijk de gezondheid van de Nederlanders te verbeteren door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken.

Lokale preventieakkoorden bieden ruimte voor een buurt- en wijkgerichte aanpak. De inzet is om een gezonde beweging op gang te brengen. Samen met lokale partners, inwoners en gemeente. In een Lokaal Preventieakkoord wordt ingezet op het verkleinen van gezondheidsachterstanden in de gemeente, bijvoorbeeld door te focussen op inwoners of wijken met een gezondheidsachterstand.

Het Lokaal Preventieakkoord begint in Apeldoorn niet bij nul. Er zijn al verschillende programma’s die bijdragen aan de gezondheid in Apeldoorn. Het akkoord versnelt of versterkt bestaande programma’s door samenwerking en innovatie te stimuleren.

“Stel je eens voor dat iedereen lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo'n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?”

Uw Reactie
Uw Reactie