Centenkwesties

Sorry, maar ik ga het even met u over geld hebben. Geld maakt niet gelukkig. Maar als je niet genoeg geld hebt, heb je wel een probleem. En helaas geldt dat nu voor steeds meer mensen, ook in Apeldoorn. Met als belangrijke oorzaak: de torenhoge energiekosten en duurdere boodschappen.

Veel mensen maken zich daardoor zorgen, of ze hun vaste lasten nog wel kunnen betalen. Mensen zonder werk, met een uitkering of AOW. Maar ook veel mensen met een baan en een inkomen boven het minimum. Ik ben dan ook blij dat er nu maatregelen zijn om de energiekosten lager te houden.

Ook in Apeldoorn doen we ons best om hier wat aan te doen. Zo kan hier iedereen met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum die energietoeslagen aanvragen. Heeft u een hoger inkomen, maar wel problemen door een fiks gestegen energierekening? Meldt u zich ook dan bij ons, want er is best veel mogelijk.

En weet u wat? Als u zich bij ons meldt, dan bent u voor mij een held. Dat klinkt misschien een beetje gek als ik dat zo zeg. Maar het is waar.  Het is namelijk helemaal niet gemakkelijk om te vertellen dat u geldzorgen heeft. Want we leven in een wereld vol plaatjes van mooie, gelukkige, succesvolle mensen. En dat maakt het er niet eenvoudiger op.

Daarom proberen we het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. We hadden al een team met de naam Centenkwesties. Met medewerkers die alles weten van geldzorgen en regelingen daarvoor. Nu is er ook een speciaal telefoonnummer: 055 580 1140. Daar kunt u uw vragen en/of uw verhaal kwijt. Mailen kan ook: centenkwesties@apeldoorn.nl. Er zijn ook open spreekuren en er is een website: www.samen055.nl/rondkomen.

Maak er gebruik van! U bent van harte welkom. Echt.

Ton Heerts

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie