Gewoon, mensen

De afgelopen tijd heb ik heel wat Apeldoorners mogen onderscheiden en huldigen.  In de meeste gevallen vanwege grote maatschappelijke inzet. Van vrijwilligerswerk en reddingswerk tot wetenschappelijk onderzoek en gezondheidszorg.

Dan zie ik daar die mensen staan, omringd door familie, vrienden en collega’s. Dat vind ik zo mooi. Vaak zijn ze heel bescheiden, soms ongemakkelijk door alle aandacht. Maar ook trots en blij. En vaak zeggen ze dan ‘maar dat is toch niet bijzonder?’

Deze mensen, deze bijeenkomsten, ik word er altijd weer blij en optimistisch van. Te midden van tekort aan vluchtelingenopvang, gebrek aan betaalbare woningen, stikstof en boerenprotesten, stijgende coronacijfers, de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie. En alle andere maatschappelijke problemen waarmee we nu kampen.

Er zijn zoveel goede mensen, die zich inzetten voor de mensen en wereld om hen heen. Er is zoveel betrokkenheid tussen mensen, zoveel oprechtheid. Dat vergeet je wel eens door alles wat er gebeurt in de hectische buitenwereld. Of als je luistert naar de roeptoeters van deze wereld.

En waar het ook om gaat: de kring om je heen. Je partner, je (klein)kinderen, naaste vrienden, buren. Dat is de basis. Die geeft je als mens de kracht en de motivatie om door te gaan. En die zet je telkens weer met de voeten op de grond. Aandacht, zorg, liefde. Dat is de kern. En dat is denk ik wat me vaak zo raakt bij die onderscheidingen en huldigingen. Dat is wat ik zie in de ogen van al die mensen, in hun trots en blijdschap. Gewoon, mensen. Heel bijzonder.

Ton Heerts

29 juni 2022

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie