Licht

Ik ben zo blij dat er weer meer licht is. Dat het ’s ochtends vroeger licht wordt en ’s avonds later donker. Dat je de vogels weer hoort en de krokusjes boven het gras ziet uitpiepen. Maar het is nog maar maart. En dus sneeuwt het, terwijl ik deze woorden tik. En vriest het af en toe nog en zijn er nog steeds grijze en sombere dagen.

Maar komende week geen grijsheid en somberheid in Apeldoorn: komende week kleuren de Apeldoornse avonden door het Royal Light Festival. Begeleid door sfeervolle klanken zijn er langs een route tussen Paleis Het Loo en de Binnenstad prachtige lichtkunstwerken te zien. Die als kunstwerken op zichzelf  al de moeite waard zijn. Maar die ook nog eens de identiteit van onze stad, met haar koninklijke geschiedenis nog eens letterlijk in de schijnwerpers zetten. Die dubbele laag van dit moderne, kunstzinnige festival vind ik zo mooi!

Het is de eerste editie van een festival waarvan ik hoop dat het een vast onderdeel van ons culturele seizoen gaat worden. Het begint woensdagavond en gaat door tot en met zondag. Mocht u nog geen andere plannen hebben, dan nodig ik u van harte uit om de route te lopen.

En als u op woensdagavond nog wil gaan stemmen: het stemlokaal in de kunstzinnig verlichte Grote Kerk is die avond ongetwijfeld het allermooiste stembureau van Nederland. 

Ton Heerts

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie