Niet alleen

Vrijdag 7 juli is er in Don Bosco in de wijk Zevenhuizen een avond voor Apeldoorners die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire. Ik vraag daar graag even aandacht voor. Vorig jaar was er ook zo’n avond. En ook toen heb ik daar op deze plek bij stil gestaan. Helaas is dat nog steeds nodig.

Deze avond is vooral bedoeld voor het delen van verhalen met lotgenoten. Te merken dat je niet alleen bent, dat het niet aan jou ligt. Om dat te onderstrepen zijn deze keer Tweede Kamerlid Renske Leijten en onze wethouder Sunita Biharie ook aanwezig. Renske Leijten was samen met haar collega Pieter Omtzigt de aanjager van de debatten over de toeslagenaffaire.

Deze kwestie sleept al veel te lang. Nog veel te veel ouders wachten op een vergoeding die recht doet aan hun situatie. En afgelopen week was in het nieuws dat er ook bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) gebruik is gemaakt van twijfelachtige methodes om fraude op te sporen. De minister van Onderwijs kondigde meteen een grondig onderzoek aan. Dat is in ieder geval veranderd, sinds de toeslagenaffaire. We zijn met ons alleen veel alerter geworden. En dat is maar goed ook. 

Als gemeente hebben we een meldpunt voor gedupeerden van de toeslagenaffaire. Onze medewerkers helpen waar ze kunnen. Maar we kunnen niet alles oplossen, dat weten we maar al te goed. De pijn en het verdriet kunnen we niet wegnemen. Hooguit verzachten. En dat is wat we proberen te doen met deze avonden.

Niet alle gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn bij ons in beeld. Want wie meldt zich graag bij de overheid als het vertrouwen onder het nulpunt is gezakt? Dus, kent u iemand die baat zou kunnen hebben bij een avond als deze? Iedereen is van harte welkom.

De bijeenkomst is op 7 juli van 19:30 tot 21:30 uur met inloop vanaf 19:15 uur. Don Bosco, Sluisoordlaan 200, Apeldoorn. Aanmelden is niet nodig, meer informatie op de website van Samen055.

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie