Oeps, de Eerste Kamer...

Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Voor de besturen van het waterschap en de provincie. Beide houden zich iedere dag weer bezig met dingen die ons leven behoorlijk raken.

Het waterschap zorgt voor de kwaliteit van het water. Maar ook voor de waterstand en voor de veiligheid op en rond onze rivieren en beken.

De provincie heeft veel te zeggen over de inrichting van de openbare ruimte. Woningbouw, bedrijventerrein, wegen. Maar ook over openbaar vervoer, cultuur en de manier waarop gemeenten hun geld besteden. En binnenkort ook over de verdeling van vluchtelingen over de gemeenten.

Super belangrijk, dus, allebei. En toch zijn ze allebei niet zo bekend bij het grote publiek. Ik bedoel, de meeste mensen hebben er natuurlijk wel van gehoord, van het waterschap en de provincie. Maar vinden het moeilijk om op te noemen wat ze zoal doen.

Of valt dat bij nader inzien toch ook wel weer mee? U kreeg twee weken geleden bij de stempas een briefje van mij in uw brievenbus. Ook daarin schreef ik over wat de provincie en het waterschap zoal doen. En waarom het belangrijk is dat u gaat stemmen.

Een dag later kreeg ik een mail van een inwoner over mijn briefje. Ik was het belangrijkste vergeten te noemen: de Eerste Kamer. De leden van Provinciale Staten waarop u stemt, kiezen de leden van de Eerste Kamer. Dat vond deze inwoner wel jammer, dat ik dat vergeten was. En dat klopt natuurlijk helemaal. Het is uiteraard niet iets wat de provincie iedere dag doet. Maar wel iets met veel impact op het bestuur van dit land.

Dus bij dezen: gaat u vooral stemmen op 15 maart! Voor het waterschap. Voor de provincie. Maar ook – indirect – voor de Eerste Kamer.

Ton Heerts

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie