Onze buren

Meer en betaalbare woningen.
Duurzame energie.
Veerkrachtige natuur.
Goede zorg.
Goed onderwijs.
Toekomstbestendige landbouw.
Een sterk en innovatief bedrijfsleven.
Een bruisende culturele sector.
Wegen en openbaar vervoer waarmee dit alles goed bereikbaar blijft.

Dit is ons takenlijstje als Apeldoorn. Dit staat ons te doen voor onze 167.000 inwoners van nu en de minstens 180.000 inwoners van de toekomst.  Om Apeldoorn zo vitaal en krachtig te houden als het nu is. Om het de stad te laten zijn waar we allemaal zo graag wonen en waar we zo trots op zijn. Ik in ieder geval wel.   

Maar juist omdat we zo trots zijn op onze mooie hoofdstad van de Veluwe, kunnen we niet alleen onze eigen doelen nastreven. De tijd dat steden alleen voor hun eigen hachje gingen, is voorbij. Want alle steden hebben lijstjes. En daar staat allemaal hetzelfde op. Zonder samenwerking loopt dat uit op concurrentie. En dat leidt in dit geval nergens toe.

Dus richten we ons niet alleen op Apeldoorn, maar werken we ook steeds nauwer samen met Deventer en Zutphen. En met de kleinere gemeentes daaromheen: Brummen, Voorst, Heerde, Lochem en Epe. Om onze steden en dorpen prettig leefbaar te houden, op alle gebieden, hebben we elkaar nodig. Samen zijn we de regio Stedendriehoek.

De spoorbrug in Zutphen is essentieel voor de bereikbaarheid Apeldoorn, dus zetten wij ons ook in voor de brug in Zutphen. De haven van Lochem is ook belangrijk voor de bedrijven in Apeldoorn, dus zetten wij ons ook in voor de haven van Lochem. Het openbaar vervoer in de Achterhoek en in Salland is belangrijk voor de studenten van Aventus en Saxion. Dus maken we ons daar ook sterk voor.

Natuurlijk, Apeldoorn zit in ons. Maar juist daarom omarmen we ook onze buren.

Ton Heerts

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie