Van goud

In de hoek van mijn werkkamer staan sinds een paar weken twee schoffels. Een gouden en een verroest exemplaar. Ik kreeg ze van demonstrerende actievoerders van de vakbond. De twee schoffels staan symbool voor het verschil in beloning tussen ambtenaren en mensen van de sociale werkvoorziening.

Niet lang daarna was ik op bezoek bij een aantal van onze fietsenstallingen. Die worden steeds belangrijker in onze binnenstad, want al die fietsen overal lukraak gestald was geen fraai gezicht. En dus hebben we de afgelopen jaren het aantal fietsenstallingen in het centrum flink uitgebreid. Goed voor de stad, goed voor de fietsers én goed voor de werkgelegenheid. Want de meeste beheerders werken vanuit werkbedrijf Lucrato.

Onze mensen in de fietsenstallingen zijn veel meer dan alleen beheerders. Ze zijn gastheer, conciërge, maatschappelijk werker, wegwijzer en beheerder tegelijk. Dat doen ze met veel plezier en inzet en dat merk je ook als je er bent. Supervriendelijk zijn ze, dat ondervond ik aan den lijve toen ik er was.

Meestal is ook iedereen aardig tegen hen. Maar helaas niet altijd. Toen ze dat vertelden, voelde ik de boosheid opkomen. En moest ik denken aan die gouden en verroeste schoffels in mijn werkkamer.  Voor mij zijn onze fietsenstallingmedewerkers van goud. En de mensen die hen uitschelden verroeste, botte schoffels. Zo, laat ik van mijn hart vooral geen moordkuil maken.

Ik nodig u uit gebruik te maken van een van onze fietsenstallingen met onze 21 geweldige beheerders. En maak dan vooral een praatje met ze. Dat waarderen ze niet alleen, u zult merken dat u er zelf ook blij van wordt. Een van hen zei laatst in een interview op onze website dat sommige vaste klanten hen dingen vertellen die ze niet aan hun partners hebben toevertrouwd….

Ik ga in ieder geval graag nog een keer langs.

Ton Heerts

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie