Zorgen voor onze zorg

Corona lijkt voorbij. Dat wil zeggen: de grote crisis is voorbij. De laatste maatregelen zijn op 23 maart afgeschaft. We kunnen weer bij elkaar op bezoek, zonder mondkapje winkelen, naast elkaar in het theater zitten en lekker dansen in de kroeg. Terug naar normaal, precies waar we zo naar verlangden. Ontzettend fijn!

Maar… zo normaal is het toch nog niet helemaal. Ik weet niet hoe het bij u is, maar ik hoor van heel veel mensen dat ze nu corona hebben of dat ze onlangs corona hadden. Sommigen merken er nauwelijks iets van, anderen voelen zich echt beroerd, een aantal lijdt aan long covid. En dat laatste is echt ernstig. Corona leidt in ieder geval nog steeds tot een soort halve samenleving: repetities met halve koren, sportwedstrijden met bijeengeraapte teams, winkels die een dag moeten sluiten, uitgestelde besluitvorming, grote personeelstekorten.

En waar het zeker nog niet normaal is, en waar het tot echt grote problemen leidt, is in de zorg. We hebben het er eigenlijk niet meer over, maar ze staan daar – nog steeds en opnieuw – voor hete vuren. Het aantal patiënten loopt weer op. Doordat de samenleving weer open is, zijn er ook weer meer ongelukken en andere besmettelijke ziektes. Dan zijn er nog al die uitgestelde operaties en behandelingen, die steeds urgenter worden. En dat moet dan allemaal gebeuren door personeel dat twee heftige jaren achter de kiezen heeft, zelf ziek is of er niet meer is.

Daarom: laten we de rollen even omdraaien. Laten we goed zorgen voor onze zorgverleners. Laten we hen niet onnodig belasten. Dat kan door bijvoorbeeld thuis te blijven bij klachten. En toch nog wat afstand te houden. Tja. Het is niet wat we nu willen horen, ik weet het. Maar onze zorgverleners mogen ons wel wat waard zijn.

Ton Heerts

13 april 2022

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie