Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Ondernemen en corona

Veel bedrijven in de gemeente Apeldoorn, ondernemers en zzp’ers ervaren de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. De gemeente en andere organisaties doen er alles aan om u te helpen.

Mijn Apeldoorn

Pas op: Er is melding gemaakt van een spam email omtrent de TOZO aanvraag. In deze e-mail wordt onder andere gevraagd in te loggen via DigiD. Het Gros en gemeente Apeldoorn versturen dit soort e-mails niet. Mocht u deze e-mail ook ontvangen klik dan niet op de link en laat het ons weten zodat wij vervolgstappen kunnen nemen.

Tozo

Voor meer informatie over Tozo of voor uw aanvraag, bezoek de website van het Gros

TONK

Voor meer informatie over de TONK-regeling of voor uw aanvraag, bezoek onze webpagina

Hulpmiddelen

Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar voor ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis. Op www.ondernemen055.nl hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende hulpmiddelen.

Heroriëntatie voor zelfstandige ondernemers 

Vanaf 2021 is er ook de mogelijkheid voor heroriëntatie voor de zelfstandig ondernemer. Met deze nieuwe mogelijkheid ondersteunen gemeenten zelfstandig ondernemers waar nodig om zich voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Als zelfstandig ondernemer of als (tijdelijk) werknemer in loondienst. Alle zelfstandigen kunnen voor advies over mogelijkheden in de toekomst bij ons terecht. Wij inventariseren graag samen met u of en welke ondersteuning nodig is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om coaching, advies bij betalingsachterstanden of mogelijk hierdoor ontstane schulden, bij- of omscholing, bemiddeling richting werk, heroriëntatie op uw toekomst of misschien zelfs wel bedrijfsbeëindiging. U kunt uw mogelijkheden vrijblijvend verkennen.

Verdere informatie

Meer informatie en de inhoud van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 staat op de website van de Rijksoverheid. Wij kunnen ons voorstellen dat de maatregelen vragen oproepen. U kunt daarvoor het bedrijvencontactpunt van de gemeente Apeldoorn benaderen via bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl. Wij doen onze uiterste best om u van de laatste, actuele informatie te voorzien. Gezien de drukte kan dit soms iets langer duren. Wij hopen hierin op uw begrip.

Bedrijvencontactpunt en relatiemanagers

Het bedrijvencontactpunt is per email bereikbaar voor uw ondernemersvragen: bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl. Vanzelfsprekend kunt u ook terecht bij uw vaste relatiemanager bedrijven.

Nieuwsbrief

Er is een nieuwsbrief corona en ondernemers. Hierin staat het laatste nieuws, actuele informatie en handige links. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nuttige websites