Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Update 9 april: Tijdelijke wegafsluiting tussen Hoog Soeren en Hoog Buurlo in paasweekend

08-04-2020

De Pomphulweg en de Alverschotenseweg zijn van vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) tot en met maandag 13 april (Tweede Paasdag) tussen 8.00 en 20.00 uur afgesloten voor al het rijdende verkeer, gemotoriseerd en niet gemotoriseerd. Dat gebeurt op grond van een aanwijzingsbesluit, gebaseerd op de noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Dit besluit is genomen om grote drukte van recreatief verkeer tegen te gaan, met het oog op de verspreiding van het coronavirus.

Mijn Apeldoorn

Wie dit weekend toch gebruik maakt van deze route tussen Hoog Soeren en Hoog Buurlo, loopt het risico op een boete van 399 euro. Ons advies is dus ook voor dit weekend, blijf gewoon thuis! Geniet van de paaszon in de tuin of op het balkon.

De inrijdverboden worden enkele kilometers eerder al met borden aangekondigd (bij de Kampsteeg en bij de Europaweg), om mensen te ontmoedigen het gebied in te gaan.  De inrijverboden gelden niet voor aanwonenden en bestemmingsverkeer.

Waarom doen we dit?

Het afgelopen weekend waren veel motoren en fietsers op pad. Dit heeft in een aantal gevallen geleid tot een opeenhoping van mensen, waardoor het houden van 1,5 meter afstand niet of nauwelijks mogelijk was. De route tussen Hoog Soeren en Hoog Buurlo is een erg populaire route voor motorrijders en wielrenners, vandaar het besluit om juist deze route op voorhand te sluiten. Andere gebieden en routes sluiten we nog niet op voorhand, maar houden we goed in de gaten. Mocht het alsnog nodig zijn die af te sluiten, dan kan dat snel gebeuren. De politie controleert.