Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Corona nieuws

Lockdown om contacten tot een minimum te beperken • Aandacht voor elkaar • Verplicht: draag mondkapje tijdens afspraak bij gemeente

Mijn Apeldoorn

Register van Medeleven

Er zijn in Apeldoorn veel mensen direct of indirect geraakt door het coronavirus. Mensen werden ziek, verloren dierbaren of overleden aan het virus. De zorg kreeg het zwaar te verduren, mensen raakten hun werk kwijt of leden op een andere manier onder het virus en/of de maatregelen. Tegelijkertijd was en is er ook veel onderlinge steun en medeleven. In het Register van medeleven kunt u uw blijk van respect en medeleven kwijt als u daar behoefte aan heeft.

Nieuwsoverzicht

 • Gevolg van avondklok op reizen met PlusOV
  28-01-2021 00.00 uur
  Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok van 21.00 uur ’s avonds tot 4.30 uur ’s morgens. Hier past PlusOV de regels voor het reizen op afroep op aan.
 • Avondklok gaat in op zaterdag 23 januari
  22-01-2021 12.00 uur
  Van 23 januari tot en met 9 februari 2021 geldt in heel Nederland een avondklok. Van 21:00 uur ‘s avonds tot 04:30 uur ’s ochtends blijft u binnen.
 • Morgen meer duidelijkheid over de avondklok
  20-01-2021 16.00 uur
  Morgen debatteert de Tweede Kamer over het invoeren van een avondklok. Daarna is pas zeker of die er komt of niet.
 • Zorgpersoneel gevaccineerd in sporthal Mheenpark in Apeldoorn
  15-01-2021 00.00 uur
  Sinds afgelopen vrijdag worden er in de Apeldoornse Sporthal Mheenpark dagelijks zo’n 400 mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Deze eerste vaccinatieronde is bedoeld voor zorgpersoneel uit de hele Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en georganiseerd door de GGD.
 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown
  12-01-2021 19.40 uur
  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt.
 • Vaccinaties tegen het coronavirus gaan van start
  11-01-2021 00.00 uur
  Een vaccin tegen het coronavirus helpt om corona te bestrijden in Nederland. Om de meest kwetsbare mensen te beschermen en om de druk op de gezondheidszorg te verlagen, komen bepaalde groepen zorgmedewerkers als eerste in aanmerking voor vaccinatie. Vanaf vrijdag 15 januari zijn er 25 centrale priklocaties in Nederland. Het BioNTech/Pfizer-vaccin is verpakt in grote hoeveelheden en in een speciale verpakking, wat maakt dat deze lastig in kleine hoeveelheden te verspreiden is naar bijvoorbeeld verpleeghuizen. Een van deze 25 locaties is sporthal de Mheenpark in Apeldoorn.
 • Supermarkten langer open in kerstvakantie
  22-12-2020 19.00 uur
  Sinds de lockdown is het extra druk in supermarkten en andere winkels waar levensmiddelen verkocht worden. In het kader van het spreiden van drukte, heeft het college daarom besloten de openingstijden te verruimen op drie momenten in de kerstvakantie. Deze verruiming geldt alleen voor supermarkten en winkels die levensmiddelen verkopen.
 • Verlenging Corona-maatregelen binnenstad
  22-12-2020 18.00 uur
  De afgelopen maanden zorgden we samen voor meer ruimte in de binnenstad. Meer ruimte om anderhalve meter afstand te kunnen houden om het coronavirus te bestrijden. Ook het fietsparkeerverbod zorgde voor meer ruimte in de stad. Helaas zijn de straten op dit moment stil door de huidige zorgelijke lockdown. Om klaar te zijn voor de periode na deze lockdown, heeft het college besloten de maatregelen te verlengen tot 1 april 2021.
 • Wijziging openingstijden fietsenstallingen
  21-12-2020 00.00 uur
  Door de lockdown wordt er minder gebruik gemaakt van de fietsenstallingen. De openingstijden van een aantal stallingen zijn daarom aangepast en deze aanpassingen blijven gelden gedurende de lockdown. Een aantal stallingen gaan tijdelijk dicht met ingang van 21 december.
 • Veilig boodschappen doen? Hier een aantal tips
  21-12-2020 00.00 uur
  Door de lockdown en de aanstaande feestdagen zijn de markten anders georganiseerd dan anders. Ook zijn winkels die levensmiddelen verkopen langer open. Genoeg mogelijkheden dus om momenten te zoeken waarop u zo veilig mogelijk boodschappen kunt doen. Hard nodig in een tijd waarin de corona-besmettingen zorgelijk blijven. Met deze tips kunt u zo veilig mogelijk uw inkopen doen voor de feestdagen.
 • Noodopvang kinderen gemeente Apeldoorn
  15-12-2020 16.25 uur
  Het kabinet heeft besloten tot een vergaande lockdown in ieder geval tot half januari 2021. Dit betekent dat scholen en kinderopvang van 16 december 2020 tot maandag 18 januari 2021 gesloten zijn. Ouders die werkzaam zijn in een vitaal beroep of kinderen die zich bevinden in een moeilijke thuissituatie kunnen gebruik maken van noodopvang.
 • Aangepaste dienstverlening door coronavirus
  15-12-2020 00.00 uur
  Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hebben we onze fysieke dienstverlening aangepast. Onze telefonische en online dienstverlening gaat gewoon door.
 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken
  14-12-2020 00.00 uur
  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: vele reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.
 • De decembermaand: wat als het te druk is in de stad?
  11-12-2020 15.00 uur
  U heeft het ons al vaker horen zeggen; het is deze maand extra belangrijk om drukte te vermijden en op rustige momenten uw boodschappen te doen. Maar wat doen we deze laatste weekenden voor de kerst als het tóch te druk wordt in de stad? Met ingang van dit weekend zijn in de binnenstad zes drukte-stewards aanwezig ter ondersteuning van de gemeentelijke handhavers. Deze stewards zijn als het ware hun extra ogen en oren. Ook zij zullen mensen aanspreken waar nodig, bijvoorbeeld als een wachtrij de doorgang blokkeert. Verder zijn er vier ‘meetpunten’ gerealiseerd in de Hoofdstraat die de handhavers ter ondersteuning voorzien van cijfers over de bezoekersaantallen.
 • Inkopen doen voor de feestdagen? Steun ondernemers en winkel verspreid
  03-12-2020 17.00 uur
  December is de tijd van feestdagen, en dus de tijd van inkopen doen. Dat betekent drukte op de winkelcentra en in de binnenstad. Vanwege corona houden we dit scherp in de gaten en nemen we maatregelen als het te druk wordt. Maar het liefst zien we natuurlijk dat alles goed verloopt en dat we rekening houden met elkaar. Heeft u nog feestinkopen te doen? Volg dan deze tips om de maand voor u en voor de ondernemers zo veilig mogelijk te houden.
 • Campagne #wijzijnapeldoorn van start
  01-12-2020 08.35 uur
  Hoe beleeft een ondernemer of zorgmedewerker deze vreemde tijd? Waar worstelen jongeren of juist ouderen mee? Daarover gaat #wijzijnapeldoorn, een nieuwe campagne die dinsdag 1 december van start gaat.
 • Mondkapjesplicht gemeentelijke locaties vanaf 1 december
  01-12-2020 00.00 uur
  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het vanaf 1 december 2020 verplicht om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimtes, ook van gemeente Apeldoorn. Dit geldt in het stadhuis, de fietsenstallingen, parkeergarages, CJG’s en Samen055-locaties. Ook in de lift en het trappenhuis van deze locaties moet u een mondkapje dragen. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.
 • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown
  04-11-2020 16.00 uur
  De stijging van het aantal besmettingen neemt in Apeldoorn af. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.
 • Niet opgehaalde fietsen uit binnenstad na maanden naar fietsdepot
  04-11-2020 11.25 uur
  Momenteel geldt een fietsparkeerverbod in het centrum van Apeldoorn. Fietsen die tóch in de winkelstraten staan, worden weggehaald en tijdelijk neergezet in de Paslaan stalling.
 • Burgemeester Ton Heerts: samen een nieuwe lockdown voorkomen
  28-10-2020 00.00 uur
  “Gisteren was het persmoment van het kabinet, u heeft het vast gehoord. Tot in december blijft de gedeeltelijke lockdown van kracht. Dat is niet waar we op hoopten, zeker met de feestdagen die in aantocht zijn. Maar er worden nu zoveel mensen ziek, dat de zorg opnieuw vast kan lopen. En dat kunnen we niet laten gebeuren.
 • Maatregelen om drukte binnenstad in goede banen te leiden
  23-10-2020 00.00 uur
  Om het coronavirus de kop in te drukken heeft de regering nieuwe maatregelen ingevoerd. De horeca moest opnieuw de deuren sluiten, sportcompetities zijn stil gelegd en er gelden strengere regels over groepsgroottes en het ontvangen van bezoek. In de binnenstad van Apeldoorn gelden vanaf 17 oktober enkele nieuwe maatregelen met als doel om de drukte in de binnenstad in goede banen te leiden.
 • Burgemeester Heerts: ‘Houd vol, houd moed. En vooral, heb elkaar lief’
  17-10-2020 00.00 uur
 • Veelgestelde vragen over de maatregelen in de binnenstad
  15-10-2020 00.00 uur
  Antwoord op de veelgestelde vragen naar aanleiding van de maatregelen in de binnenstad en op de markt.
 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen
  13-10-2020 20.20 uur
  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.
 • Winkelen in de binnenstad? Kom alleen en steun lokale ondernemers
  09-10-2020 16.00 uur
  De zomer is achter de rug en we zien dat het aantal corona-besmettingen toeneemt. Elke dag wordt het duidelijker: corona is volop aanwezig. De toename in besmettingen moet weer afnemen. De enige die dat voor elkaar kunnen krijgen, dat zijn wij. Dat vraagt van iedereen om de basisregels te volgen en de maatregelen serieus te nemen.
 • Aandacht voor elkaar
  06-10-2020 21.00 uur
  Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Vandaag start de periode van 'aandacht voor elkaar' met initiatieven en persoonlijke verhalen om elkaar door deze tijd te helpen. Iedereen op zijn eigen manier.
 • Dringend advies: draag mondkapje tijdens afspraak bij gemeente
  02-10-2020 19.30 uur
  Vanaf 29 september 2020 18.00 uur geldt landelijk het dringende advies om in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. Het stadhuis is zo’n publieke binnenruimte. Daarom geldt ook hier het dringende advies om binnen een mondkapje te dragen.
 • Coronamaatregelen binnenstad
  21-09-2020 00.00 uur
  De maatregelen in de binnenstad om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijven in ieder geval tot 31 december 2020 van kracht. Wel wordt het eenrichtingsverkeer aan de Kapelstraat opgeheven. De overige maatregelen worden verlengd met als doel: zoveel mogelijk ruimte maken om afstand te houden. Samen met ondernemers en het winkelend publiek houden we zo de binnenstad gastvrij, vriendelijk én veilig.
 • Burgemeester Ton Heerts: “Corona is helaas geen mening, corona is een feit”
  24-08-2020 18.08 uur
  Het aantal corona-besmettingen neemt weer toe. En dus moeten we alert blijven. Burgemeester Ton Heerts geeft aan dat dat vervelend is, maar echt niet overdreven. Bekijk zijn videoboodschap hieronder.
 • Landelijke maatregelen rond corona weer aangescherpt
  19-08-2020 10.36 uur
  Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen zijn verder toegenomen. De besmettingen vinden vooral plaats in de privésfeer, bijvoorbeeld op verjaardagen of familiebijeenkomsten. Daarom heeft het kabinet de regels aangescherpt.
 • Vanaf 10 augustus nieuwe noodverordening Corona-virus
  11-08-2020 00.00 uur
  Vanwege de toename van het aantal besmettingen in Nederland gelden vanaf maandag 10 augustus aanvullende maatregelen. De voorzitter van de VNOG (Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland) heeft daartoe een nieuwe noodverordening vastgesteld.
 • Update: Zomer in de binnenstad
  26-06-2020 15.00 uur
  De Apeldoornse binnenstad is klaar voor de zomer! Gelukkig is er weer meer mogelijk en dat voel je ook in onze binnenstad. Anderhalve meter afstand houden blijft ook deze zomer belangrijk en om dat goed te doen is er ruimte nodig. En daarom zijn er in het centrum een aantal maatregelen om rekening mee te houden. In dit bericht geven we je alle informatie die handig is om te weten als bezoeker van de binnenstad.
 • Kabinet versoepelt maatregelen per 1 juli; 1,5 meter blijft norm
  25-06-2020 11.56 uur
  Het kabinet heeft 24 juni besloten dat we opnieuw een stap vooruit kunnen zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.
 • Testlocatie corona op het Zwitsalterrein
  19-06-2020 14.38 uur
  Iedereen met milde corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de teststraten van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. Vanaf 22 juni is er een teststraat op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Hier kunt u alleen op afspraak terecht.
 • Fietsenstallingen langer open en extra fiets- en scooterparkeervakken
  12-06-2020 00.00 uur
 • Meer ruimte voor elkaar: verplicht je fiets of scooter in de fietsenstalling vanaf 6 juni
  05-06-2020 00.00 uur
 • Koning bezoekt crisisorganisatie gemeente Apeldoorn
  02-06-2020 15.50 uur
  Zijne Majesteit de Koning heeft op dinsdagmiddag 2 juni een werkbezoek gebracht aan de gemeente Apeldoorn. Het bezoek stond in het teken van de gevolgen van de corona-uitbraak op de organisatie en dienstverlening.
 • Eerste terrasdag in Apeldoorn: vriendelijke sfeer
  01-06-2020 18.03 uur
  De eerste dag dat de horeca weer gedeeltelijk open mocht, is tot nu toe (18:00 uur) goed verlopen. De terrassen werden goed bezocht, maar het werd nergens te druk. De horeca -ondernemers waren goed voorbereid en de bezoekers hielden zich goed aan de aanwijzingen van het horecapersoneel.
 • Je bezoek aan de binnenstad: we zijn er klaar voor
  29-05-2020 19.00 uur
 • De binnenstad maakt zich op voor volgende fase in corona-aanpak
  27-05-2020 20.15 uur
  De volgende fase in de aanpak rondom de coronacrisis breekt aan. Vanaf 1 juni gaan de meeste restaurants en cafés weer open. Dit betekent weer meer levendigheid en drukte in de binnenstad. Dit stelt de gemeente voor de uitdaging om de anderhalve meter samenleving in Apeldoorn veilig, verantwoord én vriendelijk vorm te geven. Dat kunnen we alleen samen: ondernemers, inwoners en gemeente.
 • Terrein VION Apeldoorn afgesloten door politie op last van VNOG
  27-05-2020 16.02 uur
  De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Ton Heerts, heeft aan het eind van de ochtend opdracht gegeven aan de politie om het terrein voor de productielocatie VION in Apeldoorn af te sluiten.
 • Versoepeling maatregelen op 1 juni gaan door
  19-05-2020 20.40 uur
  Het kabinet liet op dinsdag 19 mei weten dat het verantwoord is om de coronamaatregelen per 1 juni verder te versoepelen. Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap steeds meer ruimte. Daarnaast laat het kabinet weten dat we alert moeten blijven om een piek in besmettingen te voorkomen.
 • Versoepeling coronamaatregelen per 11 mei: nieuwe noodverordening VNOG
  11-05-2020 10.39 uur
  Vanaf maandag 11 mei worden een aantal coronamaatregelen versoepeld. Onder voorwaarden en stap voor stap wordt de samenleving zoveel als mogelijk opgestart. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) de nieuwe maatregelen te kunnen handhaven heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, op vrijdag 8 mei de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland vastgesteld.
 • Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand
  06-05-2020 20.00 uur
  Vanaf maandag 11 mei worden de maatregelen tegen het coronavirus in kleine stapjes versoepeld. Het versoepelen van de maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. Dit kan alleen als iedereen zich aan onderstaande basisregels blijft houden.
 • Kopen in de binnenstad: alleen zó kan het
  01-05-2020 15.19 uur
  De corona-crisis vraagt veel van onze samenleving. Nog altijd is het advies: blijf zoveel mogelijk thuis. Tegelijkertijd krijgen kinderen wat meer ruimte om te sporten en is het wel mogelijk boodschappen te doen of een frisse neus te halen, maar is het wel heel belangrijk dat we daar heel zorgvuldig mee omgaan.
 • Subsidies voor sociale initiatieven
  29-04-2020 14.51 uur
  De coronamaatregelen raken ons allemaal. Organiseert u juist in deze periode activiteiten die sociale verbinding bevorderen? Dan kunt u subsidie aanvragen bij de Provincie Gelderland en ook bij de gemeente Apeldoorn.
 • Winkelen: alleen het noodzakelijke en ga alleen
  24-04-2020 16.27 uur
  Er staat opnieuw een zonnig weekend voor de deur. Hier genieten we vooral van in eigen huis en tuin of balkon. Toch de deur uit voor boodschappen in de binnenstad of het winkelcentrum? Ga dan alleen voor het noodzakelijke en kom alleen!
 • Basisscholen weer open en sport weer mogelijk voor jeugd. Hoe zit het nu precies?
  22-04-2020 16.30 uur
  Gisteren is bekendgemaakt dat basisscholen en kinderopvang weer deels open gaan en dat jeugd weer mag sporten, onder bepaalde voorwaarden (zie elders op deze pagina). De gemeente is meteen in overleg gegaan met de sportsector en het onderwijs om dit goed te organiseren. We snappen dat hier veel vragen over zijn, maar die kunnen we nu nog niet beantwoorden. Zodra we meer weten, maken we dat bekend.
 • Ook op Koningsdag geldt: blijf zoveel mogelijk thuis
  22-04-2020 15.28 uur
  Normaalgesproken trekt de koning er op uit op zijn verjaardag, maar ook hij blijft dit jaar thuis. Dat is ook het uitgangspunt voor ons allemaal: blijf zoveel mogelijk thuis. Ook op Koningsdag. Dat betekent ook: geen kleedjesmarkten, geen sportieve activiteiten in groepsverband, geen borrels met de buurt. Kortom, geen georganiseerde activiteiten.
 • Update 9 april: Tijdelijke wegafsluiting tussen Hoog Soeren en Hoog Buurlo in paasweekend
  08-04-2020 17.24 uur
  De Pomphulweg en de Alverschotenseweg zijn van vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) tot en met maandag 13 april (Tweede Paasdag) tussen 8.00 en 20.00 uur afgesloten voor al het rijdende verkeer, gemotoriseerd en niet gemotoriseerd. Dat gebeurt op grond van een aanwijzingsbesluit, gebaseerd op de noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Dit besluit is genomen om grote drukte van recreatief verkeer tegen te gaan, met het oog op de verspreiding van het coronavirus.
 • Tijdelijke opvang coronapatiënten in De Maten
  06-04-2020 12.30 uur
  Vanaf 6 april is er in een voormalig schoolgebouw aan het Markerichtersveld in De Maten een tijdelijke zorglocatie ingericht voor herstellende coronapatiënten. Het gaat om patiënten die niet (meer) in het ziekenhuis hoeven te verblijven. Zij hebben nog wel zorg nodig, maar hebben geen eigen woonruimte of kunnen niet op een opvanglocatie verblijven waar ze verzorgd kunnen worden.
 • Oproep: blijf thuis, ook bij mooi weer
  03-04-2020 15.49 uur
  Het wordt mooi weer dit weekend. Het eerste echte lenteweer is in aantocht.
 • Eerste overtreder noodverordening beboet
  02-04-2020 18.15 uur
  In het Matenpark heeft een 16-jarige Apeldoorner gistermiddag een boete gekregen voor het overtreden van de noodverordening. Het is de eerste bekeuring die is uitgedeeld op grond van de noodverordening.
 • Meer ruimte voor zaterdagmarkt door betrekken Raadhuisplein
  02-04-2020 18.00 uur
  De bloemen- en tuinplantenkramen van de zaterdagmarkt staan vanaf zaterdag 4 april op het Raadhuisplein. Hierdoor kan de markt ruimer opgezet worden en hebben bezoekers meer ruimte om de 1,5 meter afstand te kunnen houden.
 • Opvang voor kinderen in moeilijke situaties
  01-04-2020 11.16 uur
  Kinderen van ouders die werken in beroepen die als cruciaal zijn aangemerkt, kunnen aanspraak maken op opvang op school of de kinderopvang. Andere ouders zijn aangewezen op eigen oplossingen. Dat is niet voor iedereen haalbaar. In sommige gevallen kan dat leiden tot ongewenste of gespannen situaties, bijvoorbeeld als (een van) de ouders of een kind kampt met psychosociale problemen, stress of ziekte.
 • Kabinet verlengt coronamaatregelen tot en met dinsdag 28 april
  31-03-2020 20.40 uur
  Het kabinet heeft op 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om thuis te blijven.
 • Tijdelijk zorghotel op Juliana-locatie
  31-03-2020 15.15 uur
  Aan de Koning Lodewijklaan 415 in Apeldoorn, op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis, is vanaf 31 maart een tijdelijk zorghotel voor herstellende corona-patiënten geopend. Het zorghotel in Apeldoorn kan plaats bieden aan 76 patiënten uit de regio die niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven, maar wel nog zorg nodig hebben.
 • Corona-informatie voor Apeldoornse ondernemers gebundeld
  30-03-2020 15.37 uur
  De impact van het coronavirus wordt iedere dag groter en juist nu kan iedere ondernemer wel wat lokale hulp gebruiken. Daarom is het zakelijke platform Ondernemen055.nl vanaf vandaag hét corona-platform voor de Apeldoornse ondernemer. Met algemene informatie, verhalen van lokale medeondernemers en het samenbrengen van vraag en aanbod.
 • Park Berg & Bos sluit om 18.00 uur, ondanks zomertijd
  28-03-2020 13.18 uur
  Park Berg & Bos in Apeldoorn sluit de komende weken om 18.00 uur.
 • Samenvatting en toelichting noodverordening
  27-03-2020 21.26 uur
  De maatregelen tot en met 28 april in het kort:
 • Hulp voor kwetsbare groepen
  27-03-2020 18.28 uur
  De maatregelen tegen het coronavirus treffen iedereen. Toch is vooral voor de kwetsbare groepen in de samenleving de impact het grootst. Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de zorg voor deze mensen. Daarom onderzoekt de gemeente, samen met haar partners, hoe we deze mensen zo goed mogelijk door de crisis kunnen helpen.
 • Nieuwe noodverordening: forse beperkingen voor Veluwse en Achterhoekse recreatiesector
  26-03-2020 20.24 uur
  Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet maandagavond 23 maart jl. landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.
 • Burgemeester: ‘Ik hoop en verwacht dat boetes uitdelen niet nodig zal zijn.
  24-03-2020 18.50 uur
 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen
  23-03-2020 19.55 uur
  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.
 • Gemeente zaterdag bereikbaar
  20-03-2020 16.29 uur
  Voor vragen over de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is de gemeente zaterdag 21 maart bereikbaar.
 • Zaterdagmarkt gaat door in aangepaste vorm
  20-03-2020 16.10 uur
  Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn er een aantal aanpassingen voor de markt doorgevoerd. De markt wordt dusdanig ingericht dat er met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM boodschappen gedaan kan worden.
 • Ruime bevoorradingstijden supermarkten
  20-03-2020 16.10 uur
  De voedselvoorziening moet ook in Apeldoorn gewoon op gang blijven.
 • Kleine klus, groot gebaar
  20-03-2020 10.19 uur
  In deze tijden van thuiswerken, gesloten scholen en afstand houden zijn er veel mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken.
 • Heeft u een hulp- of ondersteuningsvraag?
  20-03-2020 10.16 uur
  In welke vorm dan ook. Ook in tijden corona staan diverse organisaties die zorg en ondersteuning bieden voor u klaar.
 • Vraag DigiD aan
  19-03-2020 16.42 uur
  Vanwege het coronavirus is de dienstverlening bij de overheid in de afgelopen weken behoorlijk veranderd. Een afspraak maken op het stadhuis is voorlopig niet mogelijk.
 • Hoeveel inwoners zijn in de gemeente Apeldoorn besmet met het coronavirus?
  19-03-2020 09.55 uur
  Vanaf 17 maart geven wij geen update meer van het aantal besmettingen in onze gemeente.
 • Aangepaste dienstverlening door coronavirus
  17-03-2020 16.35 uur
  Het coronavirus vraagt van ons een andere manier van werken. Als gemeente Apeldoorn helpen we u online, telefonisch en waar noodzakelijk fysiek. De dienstverlening is daarom op de volgende manier georganiseerd.
 • Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland komt met nieuwe noodverordening
  16-03-2020 21.40 uur
  De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Ton Heerts, heeft op maandag 16 maart een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2020 maakt het mogelijk om binnen de veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te kunnen handhaven.
 • Twee nieuwe besmettingen in gemeente Apeldoorn vastgesteld
  16-03-2020 19.30 uur
  Opnieuw is bij twee inwoners uit de gemeente Apeldoorn het coronavirus vastgesteld. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in Apeldoorn op acht. Deze patiënten verblijven momenteel in isolatie.
 • De nieuwe kabinetsmaatregelen in een notendop
  15-03-2020 20.50 uur
  Op zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus verder te beperken.
 • Markt en kermis Apeldoorn gaan door, maar geen euro-dag
  15-03-2020 11.50 uur
  De voorjaarskermis op de Voorwaarts gaat zaterdag en zondag door. Met de organisatie is afgesproken dat er maximaal 100 mensen tegelijk op het terrein aanwezig zijn. Zondag is daarom ook niet de gebruikelijke euro-dag. Ook de markt gaat zaterdag en maandag door. Het algemeen advies is: gebruik uw gezonde verstand bij alles wat u doet.
 • Vier nieuwe besmettingen in de gemeente Apeldoorn vastgesteld
  14-03-2020 16.12 uur
  Op 14 maart 2020 is bekend geworden dat er vier nieuwe besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld bij inwoners van de gemeente Apeldoorn. Deze patiënten verblijven momenteel in isolatie. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in Apeldoorn op zes.
 • Noodverordening wegens corona in Noord- en Oost-Gelderland
  13-03-2020 21.36 uur
  “Het coronavirus is het gesprek van de dag, ook in de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. Het komt er nu op aan dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen echt serieus neemt. Alleen dan lukt het ons om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.”
 • Gemeente Apeldoorn neemt maatregelen in verband met coronavirus
  12-03-2020 19.37 uur
  Op donderdag 12 maart heeft de Rijksoverheid aanvullende maatregelen getroffen tegen de verspreiding van het coronavirus in Nederland. Ook gemeente Apeldoorn treft een aantal aanvullende maatregelen.
 • Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland
  12-03-2020 16.04 uur
  In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.
 • Tweede inwoner gemeente Apeldoorn besmet met coronavirus
  11-03-2020 19.30 uur
  Bij een tweede inwoner van de gemeente Apeldoorn is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Er is een link tussen deze persoon met een andere patiënt in Nederland. De nieuwe patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.
 • Inwoner gemeente Apeldoorn besmet met coronavirus
  09-03-2020 20.15 uur
  Bij een inwoner van de gemeente Apeldoorn is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Er is een link tussen deze patiënt en Noord-Italië. De nieuwe patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.