Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Corona nieuws

Lockdown om contacten tot een minimum te beperken • Aandacht voor elkaar • Verplicht: draag mondkapje tijdens afspraak bij gemeente

Mijn Apeldoorn

Register van Medeleven

Er zijn in Apeldoorn veel mensen direct of indirect geraakt door het coronavirus. Mensen werden ziek, verloren dierbaren of overleden aan het virus. De zorg kreeg het zwaar te verduren, mensen raakten hun werk kwijt of leden op een andere manier onder het virus en/of de maatregelen. Tegelijkertijd was en is er ook veel onderlinge steun en medeleven. In het Register van medeleven kunt u uw blijk van respect en medeleven kwijt als u daar behoefte aan heeft.

Nieuwsoverzicht

 • Gemeente Apeldoorn komt met corona hulpfonds voor ondernemers
  24-02-2021 14.30 uur
  Het college van de gemeente Apeldoorn heeft besloten om een corona hulpfonds in te stellen. Dit fonds is bedoeld voor ondernemers die tussen de mazen van de landelijke regelingen vallen. “Door het instellen van dit fonds proberen we ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden blijft voor Apeldoorn”, aldus economische zaken wethouder Jeroen Joon. Daarnaast zet het college de bestaande maatregelen uit 2020 door om ondernemers te helpen.
 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown
  24-02-2021 09.00 uur
  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.
 • Medisch mondmasker verplicht bij reizen met PlusOV
  08-02-2021 08.00 uur
  Vanaf maandag 8 februari is een medisch mondmasker verplicht als u op afroep reist met PlusOV. PlusOV heeft daarom de regels voor het reizen op afroep hierop aangepast.
 • Gevolg van avondklok op reizen met PlusOV
  28-01-2021 00.00 uur
  Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok van 21.00 uur ’s avonds tot 4.30 uur ’s morgens. Hier past PlusOV de regels voor het reizen op afroep op aan.
 • Avondklok gaat in op zaterdag 23 januari
  22-01-2021 12.00 uur
  Van 23 januari tot en met 9 februari 2021 geldt in heel Nederland een avondklok. Van 21:00 uur ‘s avonds tot 04:30 uur ’s ochtends blijft u binnen.
 • Morgen meer duidelijkheid over de avondklok
  20-01-2021 16.00 uur
  Morgen debatteert de Tweede Kamer over het invoeren van een avondklok. Daarna is pas zeker of die er komt of niet.
 • Zorgpersoneel gevaccineerd in sporthal Mheenpark in Apeldoorn
  15-01-2021 00.00 uur
  Sinds afgelopen vrijdag worden er in de Apeldoornse Sporthal Mheenpark dagelijks zo’n 400 mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Deze eerste vaccinatieronde is bedoeld voor zorgpersoneel uit de hele Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en georganiseerd door de GGD.
 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown
  12-01-2021 19.40 uur
  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt.
 • Vaccinaties tegen het coronavirus gaan van start
  11-01-2021 00.00 uur
  Een vaccin tegen het coronavirus helpt om corona te bestrijden in Nederland. Om de meest kwetsbare mensen te beschermen en om de druk op de gezondheidszorg te verlagen, komen bepaalde groepen zorgmedewerkers als eerste in aanmerking voor vaccinatie. Vanaf vrijdag 15 januari zijn er 25 centrale priklocaties in Nederland. Het BioNTech/Pfizer-vaccin is verpakt in grote hoeveelheden en in een speciale verpakking, wat maakt dat deze lastig in kleine hoeveelheden te verspreiden is naar bijvoorbeeld verpleeghuizen. Een van deze 25 locaties is sporthal de Mheenpark in Apeldoorn.
 • Supermarkten langer open in kerstvakantie
  22-12-2020 19.00 uur
  Sinds de lockdown is het extra druk in supermarkten en andere winkels waar levensmiddelen verkocht worden. In het kader van het spreiden van drukte, heeft het college daarom besloten de openingstijden te verruimen op drie momenten in de kerstvakantie. Deze verruiming geldt alleen voor supermarkten en winkels die levensmiddelen verkopen.
 • Verlenging Corona-maatregelen binnenstad
  22-12-2020 18.00 uur
  De afgelopen maanden zorgden we samen voor meer ruimte in de binnenstad. Meer ruimte om anderhalve meter afstand te kunnen houden om het coronavirus te bestrijden. Ook het fietsparkeerverbod zorgde voor meer ruimte in de stad. Helaas zijn de straten op dit moment stil door de huidige zorgelijke lockdown. Om klaar te zijn voor de periode na deze lockdown, heeft het college besloten de maatregelen te verlengen tot 1 april 2021.
 • Wijziging openingstijden fietsenstallingen
  21-12-2020 00.00 uur
  Door de lockdown wordt er minder gebruik gemaakt van de fietsenstallingen. De openingstijden van een aantal stallingen zijn daarom aangepast en deze aanpassingen blijven gelden gedurende de lockdown. Een aantal stallingen gaan tijdelijk dicht met ingang van 21 december.
 • Veilig boodschappen doen? Hier een aantal tips
  21-12-2020 00.00 uur
  Door de lockdown en de aanstaande feestdagen zijn de markten anders georganiseerd dan anders. Ook zijn winkels die levensmiddelen verkopen langer open. Genoeg mogelijkheden dus om momenten te zoeken waarop u zo veilig mogelijk boodschappen kunt doen. Hard nodig in een tijd waarin de corona-besmettingen zorgelijk blijven. Met deze tips kunt u zo veilig mogelijk uw inkopen doen voor de feestdagen.
 • Noodopvang kinderen gemeente Apeldoorn
  15-12-2020 16.25 uur
  Het kabinet heeft besloten tot een vergaande lockdown in ieder geval tot half januari 2021. Dit betekent dat scholen en kinderopvang van 16 december 2020 tot maandag 18 januari 2021 gesloten zijn. Ouders die werkzaam zijn in een vitaal beroep of kinderen die zich bevinden in een moeilijke thuissituatie kunnen gebruik maken van noodopvang.
 • Aangepaste dienstverlening door coronavirus
  15-12-2020 00.00 uur
  Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hebben we onze fysieke dienstverlening aangepast. Onze telefonische en online dienstverlening gaat gewoon door.
 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken
  14-12-2020 00.00 uur
  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: vele reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.
 • De decembermaand: wat als het te druk is in de stad?
  11-12-2020 15.00 uur
  U heeft het ons al vaker horen zeggen; het is deze maand extra belangrijk om drukte te vermijden en op rustige momenten uw boodschappen te doen. Maar wat doen we deze laatste weekenden voor de kerst als het tóch te druk wordt in de stad? Met ingang van dit weekend zijn in de binnenstad zes drukte-stewards aanwezig ter ondersteuning van de gemeentelijke handhavers. Deze stewards zijn als het ware hun extra ogen en oren. Ook zij zullen mensen aanspreken waar nodig, bijvoorbeeld als een wachtrij de doorgang blokkeert. Verder zijn er vier ‘meetpunten’ gerealiseerd in de Hoofdstraat die de handhavers ter ondersteuning voorzien van cijfers over de bezoekersaantallen.
 • Inkopen doen voor de feestdagen? Steun ondernemers en winkel verspreid
  03-12-2020 17.00 uur
  December is de tijd van feestdagen, en dus de tijd van inkopen doen. Dat betekent drukte op de winkelcentra en in de binnenstad. Vanwege corona houden we dit scherp in de gaten en nemen we maatregelen als het te druk wordt. Maar het liefst zien we natuurlijk dat alles goed verloopt en dat we rekening houden met elkaar. Heeft u nog feestinkopen te doen? Volg dan deze tips om de maand voor u en voor de ondernemers zo veilig mogelijk te houden.
 • Campagne #wijzijnapeldoorn van start
  01-12-2020 08.35 uur
  Hoe beleeft een ondernemer of zorgmedewerker deze vreemde tijd? Waar worstelen jongeren of juist ouderen mee? Daarover gaat #wijzijnapeldoorn, een nieuwe campagne die dinsdag 1 december van start gaat.
 • Mondkapjesplicht gemeentelijke locaties vanaf 1 december
  01-12-2020 00.00 uur
  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het vanaf 1 december 2020 verplicht om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimtes, ook van gemeente Apeldoorn. Dit geldt in het stadhuis, de fietsenstallingen, parkeergarages, CJG’s en Samen055-locaties. Ook in de lift en het trappenhuis van deze locaties moet u een mondkapje dragen. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.
 • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown
  04-11-2020 16.00 uur
  De stijging van het aantal besmettingen neemt in Apeldoorn af. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.
 • Niet opgehaalde fietsen uit binnenstad na maanden naar fietsdepot
  04-11-2020 11.25 uur
  Momenteel geldt een fietsparkeerverbod in het centrum van Apeldoorn. Fietsen die tóch in de winkelstraten staan, worden weggehaald en tijdelijk neergezet in de Paslaan stalling.
 • Burgemeester Ton Heerts: samen een nieuwe lockdown voorkomen
  28-10-2020 00.00 uur
  “Gisteren was het persmoment van het kabinet, u heeft het vast gehoord. Tot in december blijft de gedeeltelijke lockdown van kracht. Dat is niet waar we op hoopten, zeker met de feestdagen die in aantocht zijn. Maar er worden nu zoveel mensen ziek, dat de zorg opnieuw vast kan lopen. En dat kunnen we niet laten gebeuren.
 • Maatregelen om drukte binnenstad in goede banen te leiden
  23-10-2020 00.00 uur
  Om het coronavirus de kop in te drukken heeft de regering nieuwe maatregelen ingevoerd. De horeca moest opnieuw de deuren sluiten, sportcompetities zijn stil gelegd en er gelden strengere regels over groepsgroottes en het ontvangen van bezoek. In de binnenstad van Apeldoorn gelden vanaf 17 oktober enkele nieuwe maatregelen met als doel om de drukte in de binnenstad in goede banen te leiden.
 • Burgemeester Heerts: ‘Houd vol, houd moed. En vooral, heb elkaar lief’
  17-10-2020 00.00 uur
 • Veelgestelde vragen over de maatregelen in de binnenstad
  15-10-2020 00.00 uur
  Antwoord op de veelgestelde vragen naar aanleiding van de maatregelen in de binnenstad en op de markt.
 • Vanaf 10 augustus nieuwe noodverordening Corona-virus
  11-08-2020 00.00 uur
  Vanwege de toename van het aantal besmettingen in Nederland gelden vanaf maandag 10 augustus aanvullende maatregelen. De voorzitter van de VNOG (Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland) heeft daartoe een nieuwe noodverordening vastgesteld.
 • Testlocatie corona op het Zwitsalterrein
  19-06-2020 14.38 uur
  Iedereen met milde corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de teststraten van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. Vanaf 22 juni is er een teststraat op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Hier kunt u alleen op afspraak terecht.
 • Subsidies voor sociale initiatieven
  29-04-2020 14.51 uur
  De coronamaatregelen raken ons allemaal. Organiseert u juist in deze periode activiteiten die sociale verbinding bevorderen? Dan kunt u subsidie aanvragen bij de Provincie Gelderland en ook bij de gemeente Apeldoorn.
 • Vraag DigiD aan
  19-03-2020 16.42 uur
  Vanwege het coronavirus is de dienstverlening bij de overheid in de afgelopen weken behoorlijk veranderd. Een afspraak maken op het stadhuis is voorlopig niet mogelijk.
 • Aangepaste dienstverlening door coronavirus
  17-03-2020 16.35 uur
  Het coronavirus vraagt van ons een andere manier van werken. Als gemeente Apeldoorn helpen we u online, telefonisch en waar noodzakelijk fysiek. De dienstverlening is daarom op de volgende manier georganiseerd.