Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Corona nieuws

Lees hier het laatste nieuws over corona in Apeldoorn.

Mijn Apeldoorn

Nieuwsoverzicht

 • Reminder lokaal corona-noodsteunpakket voor culturele verenigingen en stichtingen
  19-01-2022 16.26 uur
  De culturele sector is een van de sectoren die het zwaarst wordt getroffen door Corona. Veel activiteiten van cultuur- en erfgoedinstellingen kunnen niet doorgaan. Hierdoor lopen zij inkomsten mis of zijn er extra kosten gemaakt door de maatregelen.
 • Aanvraagperiode lokaal corona-noodsteunpakket voor ondernemers start 17 januari
  14-01-2022 08.46 uur
  Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers. Daarom bieden wij een extra ‘steuntje in de rug’ met een nieuwe subsidieregeling voor corona-noodsteun.
 • Basis en Voortgezet onderwijs en BSO gaan weer open na kerstvakantie
  03-01-2022 16.15 uur
  Op maandag 10 januari 2022 gaan de basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs weer open. Dat geldt ook voor de buitenschoolse opvang.
 • Online lokaal winkelen tijdens de lockdown
  22-12-2021 17.12 uur
  De lockdown is voor iedereen zuur, voor inwoners en ondernemers. Er zit dus maar één ding op: er samen voor zorgen dat het thuis extra gezellig is. Alles wat u nodig heeft om dát voor elkaar te krijgen, vindt u in Apeldoorn. Met onze partners in de stad is een campagne opgezet om online bij de Apeldoornse ondernemers in te kopen: wees royaal en shop lokaal! Zo houden we het leuk, óók als alles straks weer open kan. Gratis bezorging is mogelijk gemaakt voor Apeldoornse ondernemers die door de lockdown ineens afhankelijk zijn van pakketbezorging.
 • Aangepaste dienstverlening door lockdown
  20-12-2021 14.32 uur
  Vanwege de lockdown om de snelle verspreiding van de omikronvariant te vertragen, hebben we onze dienstverlening aangepast. Als gemeente Apeldoorn helpen we u online, telefonisch en waar noodzakelijk fysiek in het stadhuis.
 • Maatregelen verlengd tot 14 januari
  14-12-2021 19.00 uur
  De avondlockdown en alle andere maatregelen worden verlengd tot 14 januari.
 • Tweede corona-noodsteunpakket voor Apeldoornse ondernemers
  30-11-2021 13.00 uur
  Gemeente Apeldoorn helpt ondernemers (waaronder ook zzp-ers) met een nieuwe, lokale subsidieregeling voor corona-noodsteun. Met dit nieuwe noodsteunpakket wil de gemeente Apeldoornse ondernemers, die ook nu last hebben van de landelijke coronamaatregelen, helpen de coronacrisis door te komen. Er zijn vier verschillende tegemoetkomingen. Elk met een eigen doel om ondernemers deze moeilijke periode te laten overbruggen. Er is een aparte subsidieregeling speciaal voor culturele ondernemers.
 • Avondsluiting en strengere maatregelen overdag
  26-11-2021 21.00 uur
  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest; de toegang tot de zorg is in gevaar. Planbare zorg zoals heup- of liesbreukoperaties wordt uitgesteld, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Bijvoorbeeld zware hartoperaties, kankerbehandelingen en niertransplantaties. Daarom komt het kabinet met strengere maatregelen om onze dagelijkse contactmomenten te verminderen en verder belasting van de zorg te voorkomen. 
 • Gemeente sluit herberg Het Oude Loo voor twee weken
  22-11-2021 12.08 uur
  Op last van de burgemeester heeft herberg Het Oude Loo afgelopen vrijdag haar deuren voor twee weken moeten sluiten. De herberg hield zich opnieuw niet aan de coronamaatregelen. De herberg blijft gesloten tot en met vrijdag 3 december 2021 20.00 uur.
 • Boodschap burgemeester Heerts over nieuwe coronamaatregelen
  16-11-2021 16.16 uur
  Afgelopen weekend zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt. We hoopten allemaal dat het virus deze winter niet terug zou komen, maar helaas is dat wel zo. We moeten samen verder, met begrip voor elkaar. Alles om sámen het virus eronder krijgen. Burgemeester Ton Heerts richt zich graag weer even tot u.
 • Aantal coronabesmettingen moeten omlaag, kabinet komt met nieuwe maatregelen
  12-11-2021 20.46 uur
  Het kabinet neemt aanvullende maatregelen om het hoge aantal coronabesmettingen af te remmen en verdere druk op de zorg te voorkomen. Met deze maatregelen wil het kabinet het aantal dagelijkse contactmomenten tussen personen verminderen. De besmettingen ontstaan door contacten tussen mensen. De regels gelden vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur en duren in ieder geval tot zaterdag 4 december. Op vrijdag 3 december beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw.
 • Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig
  03-11-2021 15.41 uur
  Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt nu op en kan volgens de berekeningen nog verder oplopen. Het RIVM verwacht een piek van 500 Covid-patiënten op de IC deze winter.
 • Polsbandje voor toegang horeca Caterplein tijdens uitgaansavonden
  01-10-2021 17.51 uur
  Apeldoorn werkt vanaf 2 oktober, zolang de coronatoegangspas nodig is, met polsbandjes voor mensen die uitgaan op het Caterplein. De polsbandjes moeten voorkomen dat horecaondernemers tijdens uitgaansavonden iedereen apart bij de deur op het coronatoegang- en identiteitsbewijs moet controleren, waardoor lange rijen op het plein en een hoge druk op het personeel ontstaan.
 • Versoepelingen per 25 september: wat betekent dit voor uw bezoek aan de binnenstad?
  24-09-2021 12.31 uur
  Vanaf 25 september gaan we verder zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer volledig open, zijn evenementen toegestaan en verdwijnen de looproutes en de bebording uit de binnenstad.
 • Vanaf 25 september: anderhalve meter afstand niet meer verplicht
  15-09-2021 17.41 uur
  Het kabinet heeft 14 september bekend gemaakt dat vanaf 25 september de verplichte 1,5 meter afstand niet meer geldt. Hieronder vindt u een korte samenvatting.
 • Nieuwe maatregelen vanwege snelle verspreiding coronavirus
  09-07-2021 21.46 uur
  Het aantal besmettingen met het coronavirus is afgelopen week enorm gestegen. Het demissionair kabinet heeft daarom besloten de huidige maatregelen aan te scherpen om de snelle verspreiding van het coronavirus te stoppen. Zo gaan vanaf 10 juli nachtclubs en discotheken weer volledig dicht, moet de horeca van middernacht tot 6.00 uur de deuren sluiten en gelden er aangescherpte regels voor cultuur en evenementen.
 • Versoepelingen per 26 juni: wat betekent dit voor uw bezoek aan de binnenstad?
  25-06-2021 21.26 uur
  Het vaccineren tegen corona gaat snel. Het aantal besmettingen en de bezetting in het ziekenhuis neemt verder af. De meeste maatregelen zijn volgens het kabinet vanaf 26 juni niet meer nodig. De fietsenstallingen en de parkeergarage Marktplein gaan daarom weer open volgens de reguliere openingstijden. In de binnenstad blijven een aantal maatregelen nog wel van kracht.
 • Stap 3 in het openingsplan: met voorwaarden bijna alles open
  04-06-2021 16.31 uur
  Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers.
 • Stap 2 in het openingsplan: versoepelingen vanaf 19 mei
  19-05-2021 12.46 uur
  Omdat het aantal ziekenhuis- en IC opnames verder aan het dalen zijn, heeft de regering besloten dat een aan aantal maatregelen verder versoepeld kan worden.  Zo mag er weer binnen en buiten gesport worden, mogen de terrassen langer open zijn, en gaan de bibliotheken (20 mei) weer open. De basismaatregelen blijven, ook bij alle versoepelingen, van kracht: handen wassen, 1,5 meter afstand houden, thuisblijven en testen bij klachten.
 • Voorzichtige heropening
  28-04-2021 11.35 uur
  Vanaf 28 april is er voorzichtig weer meer mogelijk in onze stad. Een terrasje pakken of winkelen zonder afspraak. Dit volgens de eerste stap in van het ‘openingsplan’ dat het kabinet onlangs presenteerde. Dit is natuurlijk een hoopvolle ontwikkeling. En toch moeten we nog steeds samen scherp blijven. De besmettingscijfers en vooral de IC-opnames zijn nog hoog. Het is een wankel evenwicht waarin iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen heeft.
 • Demonstraties in Apeldoorn dit weekend niet mogelijk
  09-04-2021 18.17 uur
  De burgemeester van Apeldoorn vaardigt na overleg met politie en het Openbaar Ministerie, een noodverordening voor dit weekend uit. Aanleiding voor de noodverordening zijn de oproepen vanaf afgelopen donderdagavond op online media om aanstaande zaterdag op het Stationsplein en in het Amaliapark te komen demonstreren tegen politiegeweld en de coronamaatregelen. De noodverordening geldt van zaterdag 10 april 04.30 uur tot met zondag 11 april 22.00 uur voor de gehele stad Apeldoorn.
 • Gemeente verlengt maatregelen binnenstad tot 1 juli
  01-04-2021 12.12 uur
  De gemeente verlengt de maatregelen in de openbare ruimte in de binnenstad tot 1 juli. Denk daarbij aan het fietsparkeerverbod en de regulering van de zaterdagmarkt. Daarnaast komt de gemeente met een plan voor het moment dat de terrassen en winkels weer open kunnen. Het maatregelenpakket van de gemeente is flexibel toepasbaar. Op deze manier beweegt de gemeente mee met mogelijke aanscherpingen of versoepelingen van het kabinet.
 • Gemeente Apeldoorn komt met corona hulpfonds voor ondernemers
  24-02-2021 14.30 uur
  Het college van de gemeente Apeldoorn heeft besloten om een corona hulpfonds in te stellen. Dit fonds is bedoeld voor ondernemers die tussen de mazen van de landelijke regelingen vallen. “Door het instellen van dit fonds proberen we ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden blijft voor Apeldoorn”, aldus economische zaken wethouder Jeroen Joon. Daarnaast zet het college de bestaande maatregelen uit 2020 door om ondernemers te helpen.