Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Corona nieuws

Lees hier het laatste nieuws over corona in Apeldoorn.

Mijn Apeldoorn

Nieuwsoverzicht

 • Polsbandje voor toegang horeca Caterplein tijdens uitgaansavonden
  01-10-2021 17.51 uur
  Apeldoorn werkt vanaf 2 oktober, zolang de coronatoegangspas nodig is, met polsbandjes voor mensen die uitgaan op het Caterplein. De polsbandjes moeten voorkomen dat horecaondernemers tijdens uitgaansavonden iedereen apart bij de deur op het coronatoegang- en identiteitsbewijs moet controleren, waardoor lange rijen op het plein en een hoge druk op het personeel ontstaan.
 • Versoepelingen per 25 september: wat betekent dit voor uw bezoek aan de binnenstad?
  24-09-2021 12.31 uur
  Vanaf 25 september gaan we verder zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer volledig open, zijn evenementen toegestaan en verdwijnen de looproutes en de bebording uit de binnenstad.
 • Vanaf 25 september: anderhalve meter afstand niet meer verplicht
  15-09-2021 17.41 uur
  Het kabinet heeft 14 september bekend gemaakt dat vanaf 25 september de verplichte 1,5 meter afstand niet meer geldt. Hieronder vindt u een korte samenvatting.
 • Nieuwe maatregelen vanwege snelle verspreiding coronavirus
  09-07-2021 21.46 uur
  Het aantal besmettingen met het coronavirus is afgelopen week enorm gestegen. Het demissionair kabinet heeft daarom besloten de huidige maatregelen aan te scherpen om de snelle verspreiding van het coronavirus te stoppen. Zo gaan vanaf 10 juli nachtclubs en discotheken weer volledig dicht, moet de horeca van middernacht tot 6.00 uur de deuren sluiten en gelden er aangescherpte regels voor cultuur en evenementen.
 • Versoepelingen per 26 juni: wat betekent dit voor uw bezoek aan de binnenstad?
  25-06-2021 21.26 uur
  Het vaccineren tegen corona gaat snel. Het aantal besmettingen en de bezetting in het ziekenhuis neemt verder af. De meeste maatregelen zijn volgens het kabinet vanaf 26 juni niet meer nodig. De fietsenstallingen en de parkeergarage Marktplein gaan daarom weer open volgens de reguliere openingstijden. In de binnenstad blijven een aantal maatregelen nog wel van kracht.
 • Stap 3 in het openingsplan: met voorwaarden bijna alles open
  04-06-2021 16.31 uur
  Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers.
 • Apeldoorn zet studenten en werkzoekenden in voor gastvrij ontvangst bezoekers binnenstad
  29-05-2021 16.00 uur
  In bijzijn van minister Grapperhaus zijn dit weekend in Apeldoorn studenten en werkzoekenden gestart als gastheren en -vrouwen van de binnenstad. Als hosts van de binnenstad bieden zij bezoekers informatie en helpen ze op een vriendelijke manier herinneren aan de coronamaatregelen in de binnenstad. De hosts zijn studenten van Aventus en kandidaten van Werkbedrijf Lucrato die weer werkervaring op willen doen. Voor de inzet van deze gastheren en -vrouwen maakt Apeldoorn gebruik van de subsidieregeling van het Ministerie van Justitie en Veiligheid voor tijdelijke ondersteuning van handhaving en toezicht.
 • Stap 2 in het openingsplan: versoepelingen vanaf 19 mei
  19-05-2021 12.46 uur
  Omdat het aantal ziekenhuis- en IC opnames verder aan het dalen zijn, heeft de regering besloten dat een aan aantal maatregelen verder versoepeld kan worden.  Zo mag er weer binnen en buiten gesport worden, mogen de terrassen langer open zijn, en gaan de bibliotheken (20 mei) weer open. De basismaatregelen blijven, ook bij alle versoepelingen, van kracht: handen wassen, 1,5 meter afstand houden, thuisblijven en testen bij klachten.
 • Voorzichtige heropening
  28-04-2021 11.35 uur
  Vanaf 28 april is er voorzichtig weer meer mogelijk in onze stad. Een terrasje pakken of winkelen zonder afspraak. Dit volgens de eerste stap in van het ‘openingsplan’ dat het kabinet onlangs presenteerde. Dit is natuurlijk een hoopvolle ontwikkeling. En toch moeten we nog steeds samen scherp blijven. De besmettingscijfers en vooral de IC-opnames zijn nog hoog. Het is een wankel evenwicht waarin iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen heeft.
 • Demonstraties in Apeldoorn dit weekend niet mogelijk
  09-04-2021 18.17 uur
  De burgemeester van Apeldoorn vaardigt na overleg met politie en het Openbaar Ministerie, een noodverordening voor dit weekend uit. Aanleiding voor de noodverordening zijn de oproepen vanaf afgelopen donderdagavond op online media om aanstaande zaterdag op het Stationsplein en in het Amaliapark te komen demonstreren tegen politiegeweld en de coronamaatregelen. De noodverordening geldt van zaterdag 10 april 04.30 uur tot met zondag 11 april 22.00 uur voor de gehele stad Apeldoorn.
 • Gemeente verlengt maatregelen binnenstad tot 1 juli
  01-04-2021 12.12 uur
  De gemeente verlengt de maatregelen in de openbare ruimte in de binnenstad tot 1 juli. Denk daarbij aan het fietsparkeerverbod en de regulering van de zaterdagmarkt. Daarnaast komt de gemeente met een plan voor het moment dat de terrassen en winkels weer open kunnen. Het maatregelenpakket van de gemeente is flexibel toepasbaar. Op deze manier beweegt de gemeente mee met mogelijke aanscherpingen of versoepelingen van het kabinet.
 • Gemeente Apeldoorn komt met corona hulpfonds voor ondernemers
  24-02-2021 14.30 uur
  Het college van de gemeente Apeldoorn heeft besloten om een corona hulpfonds in te stellen. Dit fonds is bedoeld voor ondernemers die tussen de mazen van de landelijke regelingen vallen. “Door het instellen van dit fonds proberen we ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden blijft voor Apeldoorn”, aldus economische zaken wethouder Jeroen Joon. Daarnaast zet het college de bestaande maatregelen uit 2020 door om ondernemers te helpen.
 • Morgen meer duidelijkheid over de avondklok
  20-01-2021 16.00 uur
  Morgen debatteert de Tweede Kamer over het invoeren van een avondklok. Daarna is pas zeker of die er komt of niet.
 • Zorgpersoneel gevaccineerd in sporthal Mheenpark in Apeldoorn
  15-01-2021 00.00 uur
  Sinds afgelopen vrijdag worden er in de Apeldoornse Sporthal Mheenpark dagelijks zo’n 400 mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Deze eerste vaccinatieronde is bedoeld voor zorgpersoneel uit de hele Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en georganiseerd door de GGD.
 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown
  12-01-2021 19.40 uur
  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt.
 • Supermarkten langer open in kerstvakantie
  22-12-2020 19.00 uur
  Sinds de lockdown is het extra druk in supermarkten en andere winkels waar levensmiddelen verkocht worden. In het kader van het spreiden van drukte, heeft het college daarom besloten de openingstijden te verruimen op drie momenten in de kerstvakantie. Deze verruiming geldt alleen voor supermarkten en winkels die levensmiddelen verkopen.
 • Verlenging Corona-maatregelen binnenstad
  22-12-2020 18.00 uur
  De afgelopen maanden zorgden we samen voor meer ruimte in de binnenstad. Meer ruimte om anderhalve meter afstand te kunnen houden om het coronavirus te bestrijden. Ook het fietsparkeerverbod zorgde voor meer ruimte in de stad. Helaas zijn de straten op dit moment stil door de huidige zorgelijke lockdown. Om klaar te zijn voor de periode na deze lockdown, heeft het college besloten de maatregelen te verlengen tot 1 april 2021.
 • Wijziging openingstijden fietsenstallingen
  21-12-2020 00.00 uur
  Door de lockdown wordt er minder gebruik gemaakt van de fietsenstallingen. De openingstijden van een aantal stallingen zijn daarom aangepast en deze aanpassingen blijven gelden gedurende de lockdown. Een aantal stallingen gaan tijdelijk dicht met ingang van 21 december.
 • Veilig boodschappen doen? Hier een aantal tips
  21-12-2020 00.00 uur
  Door de lockdown en de aanstaande feestdagen zijn de markten anders georganiseerd dan anders. Ook zijn winkels die levensmiddelen verkopen langer open. Genoeg mogelijkheden dus om momenten te zoeken waarop u zo veilig mogelijk boodschappen kunt doen. Hard nodig in een tijd waarin de corona-besmettingen zorgelijk blijven. Met deze tips kunt u zo veilig mogelijk uw inkopen doen voor de feestdagen.
 • Aangepaste dienstverlening door coronavirus
  15-12-2020 00.00 uur
  Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hebben we onze fysieke dienstverlening aangepast. Onze telefonische en online dienstverlening gaat gewoon door.
 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken
  14-12-2020 00.00 uur
  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: vele reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.
 • De decembermaand: wat als het te druk is in de stad?
  11-12-2020 15.00 uur
  U heeft het ons al vaker horen zeggen; het is deze maand extra belangrijk om drukte te vermijden en op rustige momenten uw boodschappen te doen. Maar wat doen we deze laatste weekenden voor de kerst als het tóch te druk wordt in de stad? Met ingang van dit weekend zijn in de binnenstad zes drukte-stewards aanwezig ter ondersteuning van de gemeentelijke handhavers. Deze stewards zijn als het ware hun extra ogen en oren. Ook zij zullen mensen aanspreken waar nodig, bijvoorbeeld als een wachtrij de doorgang blokkeert. Verder zijn er vier ‘meetpunten’ gerealiseerd in de Hoofdstraat die de handhavers ter ondersteuning voorzien van cijfers over de bezoekersaantallen.
 • Inkopen doen voor de feestdagen? Steun ondernemers en winkel verspreid
  03-12-2020 17.00 uur
  December is de tijd van feestdagen, en dus de tijd van inkopen doen. Dat betekent drukte op de winkelcentra en in de binnenstad. Vanwege corona houden we dit scherp in de gaten en nemen we maatregelen als het te druk wordt. Maar het liefst zien we natuurlijk dat alles goed verloopt en dat we rekening houden met elkaar. Heeft u nog feestinkopen te doen? Volg dan deze tips om de maand voor u en voor de ondernemers zo veilig mogelijk te houden.
 • Campagne #wijzijnapeldoorn van start
  01-12-2020 08.35 uur
  Hoe beleeft een ondernemer of zorgmedewerker deze vreemde tijd? Waar worstelen jongeren of juist ouderen mee? Daarover gaat #wijzijnapeldoorn, een nieuwe campagne die dinsdag 1 december van start gaat.
 • Mondkapjesplicht gemeentelijke locaties vanaf 1 december
  01-12-2020 00.00 uur
  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het vanaf 1 december 2020 verplicht om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimtes, ook van gemeente Apeldoorn. Dit geldt in het stadhuis, de fietsenstallingen, parkeergarages, CJG’s en Samen055-locaties. Ook in de lift en het trappenhuis van deze locaties moet u een mondkapje dragen. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.
 • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown
  04-11-2020 16.00 uur
  De stijging van het aantal besmettingen neemt in Apeldoorn af. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.
 • Niet opgehaalde fietsen uit binnenstad na maanden naar fietsdepot
  04-11-2020 11.25 uur
  Momenteel geldt een fietsparkeerverbod in het centrum van Apeldoorn. Fietsen die tóch in de winkelstraten staan, worden weggehaald en tijdelijk neergezet in de Paslaan stalling.
 • Burgemeester Ton Heerts: samen een nieuwe lockdown voorkomen
  28-10-2020 00.00 uur
  “Gisteren was het persmoment van het kabinet, u heeft het vast gehoord. Tot in december blijft de gedeeltelijke lockdown van kracht. Dat is niet waar we op hoopten, zeker met de feestdagen die in aantocht zijn. Maar er worden nu zoveel mensen ziek, dat de zorg opnieuw vast kan lopen. En dat kunnen we niet laten gebeuren.
 • Vraag DigiD aan
  19-03-2020 16.42 uur
  Vanwege het coronavirus is de dienstverlening bij de overheid in de afgelopen weken behoorlijk veranderd. Een afspraak maken op het stadhuis is voorlopig niet mogelijk.