Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

De Marktstroom gaat weer aan

01-04-2022

Je zou het misschien niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar het is lente! En dus zetten we de Marktstroom weer aan. In de winter staat de Marktstroom uit om bevriezing van het water en de leidingen te voorkomen. Dit voorkomt dat de leidingen kapotgaan. Het water is afgelopen najaar verwijderd uit de installatie. 

Mijn Apeldoorn

Op dinsdag 5 april maken we de stroom bovengronds schoon met hogedrukreinigers. Daarna laten we de installatie vollopen met nieuw water.

Waterbuffer

Tussen het stadhuis en raadhuis zit een waterbuffer met 12 kuub (12.000 liter) water. We vullen deze buffer niet met leidingwater, maar met schoongemaakt grondwater dat afkomstig is van drainagepompen uit de kelder van de parkeergarage onder het stadhuis. Er wordt dus geen drinkwater verspild. Als de fontein op het nieuwe Marktplein straks klaar is, gebruikt deze hetzelfde water.

We houden de kwaliteit van het water in de Markstroom goed in de gaten. Kinderen kunnen hier veilig in spelen.

Aan het einde van de Beekstraat is een zogenaamde ondergrondse 'zeefbocht'. Daar blijft het vuil dat in de Marktstroom terecht komt hangen. Deze maken we regelmatig schoon. 

We wensen iedereen veel waterpret in onze steeds groener wordende binnenstad!