Ga naar de homepage

EK Beachvolleybal

15 tot en met 22 juli 2018

Mijn Apeldoorn

Van 15 t/m 22 juli strijden de beste beachvolleyballers van Europa om een felbegeerde plaats op het podium van het DELA EK Beachvolleybal 2018. Naast Den Haag, Rotterdam en Utrecht is ook Apeldoorn één van de speelsteden waar de strijd komende zomer plaats zal vinden. Zeven dagen lang staat Apeldoorn, volleybalhoofdstad van Nederland, in het teken van het DELA EK Beachvolleybal.

Net als bij het WK Beachvolleybal zal op het Marktplein een beachvolleybalstadion gebouwd worden. Vanuit dat stadion kunnen 2000 toeschouwers genieten van de poulewedstrijden voor mannen en vrouwen. Ook worden er in Apeldoorn vier achtste finales en twee kwartfinales gespeeld worden. De halve finales en de finales vinden plaats in het stadion in Den Haag. In iedere speelstad zal minimaal één Nederlands team in actie komen.

Naast de volleybalwedstrijden is er ruimte voor verschillende side events, show en entertainment. Wat er samen met dj,s, cheerleaders en artiesten voor zal zorgen er een fantastische sfeer is op en om het Apeldoornse Marktplein. Meer informatie over alle side events is te lezen op de website Beach in the City.

Meer informatie over het evenement, tickets en deelnemende teams is te vinden op www.volleybal.nl/dela-ek-beach.

Marktverplaatsing in verband met EK Beachvolleybal

Met de komst van het DELA EK Beachvolleybal op het Marktplein, betekent dit dat het Marktplein van maandag 9 juli tot en met maandag 23 juli niet beschikbaar is. Daarom worden de markten in deze periode verplaatst. De zaterdagmarkten van 14 en 21 juli worden verplaatst naar de locatie Kanaalstraat, Hofstraat, Hoofdstraat-Zuid. Ook de maandagmarkten van 9, 16 en 23 juli vinden op deze locaties plaats. De woensdagmarkt van 11 juli verhuist naar het Raadhuisplein en de woensdagmarkt van 18 juli verhuist naar de Hoofdstraat-Zuid.  • EK-beach stadion