Kunt u hulp gebruiken bij uw energiekosten?
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Kunt u hulp gebruiken bij uw energiekosten?

Is uw energierekening flink gestegen? Dan kunt u verschillende dingen doen. Kijken of u daar geld voor kunt krijgen en/of uw woning duurzamer maken.

Kunt u hulp gebruiken bij uw energiekosten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw energiekosten terug te brengen. Zo is er een eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen en is er bijstand bij voor mensen die met flink hogere kosten te maken krijgen.  Ook levert isoleren en verduurzamen van uw huis direct voordelen op. Het bespaart geld, dat is fijn voor uw portemonnee. En het bespaart energie, dat is goed voor het milieu.

Energietoeslag

Inwoners met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag van mogelijk 1.300 euro netto per huishouden aanvragen.

Bijzondere bijstand is er voor iedereen

De bijzondere bijstand is er voor mensen die opeens flink hogere kosten krijgen. Veel mensen denken dat bijzondere bijstand alleen voor mensen is die de ‘gewone’ bijstand ook krijgen. Maar dat is niet zo. Nu is bijzondere bijstand er bijvoorbeeld ook als de energierekening flink hoger wordt. Dus vraag ‘m aan! U kan het altijd proberen

Hulp bij het isoleren en verduurzamen van uw woning

Isoleren en verduurzamen van uw huis levert direct voordelen op. Het bespaart geld, dat is fijn voor uw portemonnee. En het bespaart energie, dat is goed voor het milieu. Er is geld beschikbaar voor huurders en kopers met een laag inkomen en een huis met een laag energielabel.

Twijfelt u of u geld kunt krijgen?

Bel ons dan. Er is meer mogelijk dan u denkt. Centenkwesties is telefonisch te bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur, via 055 580 11 40. U krijgt een medewerker aan de telefoon die alles weet van geldzorgen en regelingen. Ze kunnen ook proefberekeningen met u doen voordat u iets aanvraagt. Er wordt niets van het gesprek bewaard, tenzij u dat wilt. U kunt dus anoniem bellen.

Kom langs bij het Energiepunt

Soms kan het nog best lastig zijn om te achterhalen hoe u het beste uw energierekening omlaag kunt brengen. Gelukkig zijn er een heleboel hulpmiddelen die u inzicht kunnen geven in uw huidige energieverbruik, hoe duurzaam uw woning is en waar er voor u nog kansen liggen. De adviseurs van het Energiepunt helpen u graag met gratis en onafhankelijk advies.

Uw Reactie
Uw Reactie