Hulp bij het isoleren en verduurzamen van uw woning

Isoleren en verduurzamen van uw huis levert direct voordelen op. Het bespaart geld, dat is fijn voor uw portemonnee. En het bespaart energie, dat is goed voor het milieu. Op deze pagina leest u welke ondersteuning de gemeente en andere organisaties bieden bij energie(kosten).

Besparen op de energierekening?

Isoleer gratis uw woning t.w.v. €2000,-

Gemeente Apeldoorn helpt woningeigenaren met een laag inkomen hun woning te verduurzamen. Wanneer uw woning beter is geïsoleerd bespaart u energie en dus geld. Daarvoor wordt nu subsidie aangeboden van €2000,-. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw vloer of muren isoleren. Samen met energiecoöperatie deA kijken we hoe u het beste uw huis kunt isoleren. We helpen u ook met het vinden van een aannemer via de Verduurzamingsmarkt. U kunt de subsidie van 23 november 2023 tot en met 31 juli 2024 aanvragen.

U kunt gebruik maken van de subsidie van  als u:

  • Een woning heeft die is gebouwd voor 1993;
  • Niet meer dan 140% van het sociaal minimum verdient. U ziet hieronder hoeveel dat is;
  • Een woning heeft met energielabel C, D, E, F of G.

Het geven van subsidie gaat op aanvraag en is voor een beperkt aantal huizen beschikbaar.

Aanvragen 

Bekijk het aanvraagproces in beeld (pdf, 282 Kb)

Het Energiepunt Apeldoorn

Bij het Energiepunt kunt u terecht voor al uw energie- en duurzaamheidsvragen. U krijgt gratis informatie over en praktische voorbeelden van grote en kleine energiebesparende mogelijkheden. Zoals het isoleren of ventileren van uw woning.

Heeft u een korte vraag of wilt u een bepaald product bekijken zoals een warmtepomp of een ventilatiebox, dan kunt u tijdens de openingstijden zo binnen lopen.

Heeft u een uitgebreide vraag, dan kunt u een afspraak maken met één van onze adviseurs bij het Energiepunt. Zij nemen u met behulp van een stappenplan graag mee in de verduurzaming van uw woning.

Verder kunt u op het Energiepunt terecht voor het lenen van apparatuur, zoals luchtkwaliteitsmeters, CO2-meters en warmtebeeldcamera’s. Daarmee meet u hoe duurzaam uw huis is.

Overige eenvoudige besparingstips en mogelijkheden

U kunt ook zelf eenvoudig energie besparen door bijvoorbeeld minder lang te douchen of uw thermostaat een paar graden lager te zetten.

Kijk op de website van de Milieu Centraal voor veel bespaartips.

Bent u benieuwd of er een subsidie beschikbaar is als u uw huis wilt verduurzamen? Of als u samen met uw buren uw appartementencomplex wilt verduurzamen? Of als u in uw eigen buurt een activiteit rond duurzame energie wilt organiseren? Alle financieringsmogelijkheden op een rij:

Uw Reactie
Uw Reactie