De Tegeltaxi
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
De Tegeltaxi

De Tegeltaxi rijdt vanaf eind maart tot begin mei 2023. Aanmelden kan vanaf 7 februari tot en met 7 maart 23:59 uur.

Tegeltaxi: oude tegels gratis laten ophalen

We helpen u graag uw tuin groener te maken. Wij komen door heel Apeldoorn gratis de tegels ophalen die u zelf uit uw tuin verwijdert. Voorwaarde is dat u uw oude tegels niet vervangt voor nieuwe. Via deze pagina meldt u zich aan voor de ophaalservice, oftewel ‘de Tegeltaxi’.

Vul uw postcode in om te zien in welk gebied uw adres ligt. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

In onderstaande tabel ziet u wanneer de Tegeltaxi in uw gebied rijdt.

Datum Gebied
Maandag 27 maart 1
Dinsdag 28 maart 2
Woensdag 29 maart 3
Donderdag 30 maart 4
Vrijdag 31 maart 5
Maandag 10 april 6
Dinsdag 11 april 7
Woensdag 12 april 8
Donderdag 13 april 9
Vrijdag 14 april 10
Maandag 17 april 11
Dinsdag 18 april 12
Woensdag 19 april 13
Donderdag 20 april 14
Vrijdag 21 april 15
Maandag 24 april 16
Dinsdag 25 april 17
Woensdag 26 april 18
Maandag 1 mei 19
Dinsdag 2 mei 20
Woensdag 3 mei 21
Donderdag 4 mei 22
Maandag 8 mei 23

Om u aan te melden heeft u de volgende gegevens nodig:

  • Het nummer van het gebied waarin u woont (gebruik hiervoor de bovenstaande kaart)
  • Uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
  • Het soort stenen (klinkers, betonnen tegels, grindtegels enzovoorts)
  • Hoeveel m2 aan stenen u aanbiedt
  • Een foto van de situatie waar de stenen uit gaan

Meld u aan

Hergebruik

Misschien kunt u iemand anders blij maken met uw stenen. Tip: zet uw tegels op Marktplaats. Lukt dat niet, dan halen wij de stenen bij u op.  

Heeft u meer dan 50 stoeptegels van 30x30 cm? Installateurs van zonnepanelen gebruiken ze graag als ballast. U kunt van ons een pallet krijgen om de tegels op te stapelen. We halen deze pallet later weer bij u op. U kunt dit aangeven in het aanmeldformulier.

Spelregels

  • De Tegeltaxi haalt alléén tegels op. Overig materiaal zoals houten vlonders, grind, puin of groenafval nemen we niet mee.
  • U vervangt uw oude tegels niet voor nieuwe. U maakt een voor en na foto. Deze foto’s mailt u naar operatiesteenbreek@apeldoorn.nl.
  • Bied uw tegels aan op een plek waar onze vrachtwagen met grijper er makkelijk bij kan. De kraan heeft een bereik van ongeveer 5 meter. Stapel ze op in uw voortuin, op de oprit of op straat. Let er wel goed op dat uw tegels niemand in de weg staan.
  • Uw tegels staan vóór 07:00 uur ’s ochtends klaar op de dag dat we in uw gebied komen.

Waarom doen we dit?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Dit kan wateroverlast en hittestress veroorzaken. Dit komt doordat onze omgeving voor een groot deel uit steen bestaat. Al die stenen verkoelen niet als het erg warm is, en laten geen water door als het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of kelders inlopen. Meer groen helpt hier tegen.

Zak erin!

Als regenwater op beplante grond valt in plaats van op tegels, zakt het de grond in en hoeft het riool het niet af te voeren. Dit vermindert wateroverlast. Planten en bomen helpen ook uw tuin of terras af te koelen in hete periodes.

NK Tegelwippen

Misschien heeft u al eens iets in de media voorbij zien komen over het NK Tegelwippen. Tijdens het NK Tegelwippen vervangen veel gemeentes in Nederland tegels door groen. Dit om wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. U kunt Apeldoorn vooruit helpen in landelijke klassement door uw verwijderde tegels op te geven via www.nk-tegelwippen.nl. Dit is geen voorwaarde om gebruik te maken van de Tegeltaxi.

Uw Reactie
Uw Reactie