Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Hornbach en herontwikkeling Voorwaarts

21-09-2020

De Duitse bouwmarktketen Hornbach gaat een vestiging bouwen aan de Laan van Erica. Op de plek waar voorheen de Americahal stond, komt een filiaal van de bekende Duitse bouwmarktketen. Na de zomer start de bouw en medio 2021 opent de winkel zijn deuren.

Mijn Apeldoorn

Circulaire sloop Americahal

De Americahal is afgebroken om de herontwikkeling van het gebied de Voorwaarts mogelijk te maken. Het gebouw is circulair gesloopt: het is gedemonteerd, in onderdelen afgevoerd en wordt op een andere plek geschikt gemaakt voor hergebruik. Voor een gebouw van deze omvang is dit uniek en was voor de gemeente Apeldoorn het eerste sloopproject dat op deze manier is uitgevoerd.

Verkeer

Om ook het verkeer rondom de Voorwaarts goed te kunnen laten doorstromen, worden we de kruisingen anders ingedeeld en ruimte gemaakt voor meer rijstroken. De toegang naar de winkels en Omnisport komt op een iets andere plek te liggen. Deze werkzaamheden zijn eind 2020 afgerond.

De afwikkeling van het al het verkeer waaronder ook het vrachtverkeer van en naar Hornbach is in nauw overleg met gemeente, ProRail en Hornbach bepaald.

Meer weten

Lees hier meer over de Hornbach en de ontwikkeling van de Voorwaarts, bijvoorbeeld over de gehouden informatiebijeenkomst op 9 juli 2019.

Contact

Heeft u nog een vraag of wilt u meer informatie, stuur dan een e-mail naar gemeente@apeldoorn.nl.  • Luchtfoto de VoorwaartsBekijk een grotere versie