Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Huis van de StadDe komende maanden wordt er gewerkt aan de verbetering en verduurzaming van het inmiddels 25 jaar oude stadhuis.

Mijn Apeldoorn

Net als bij u thuis, zijn bepaalde installaties, zoals de centrale verwarming, na een aantal jaren toe aan vernieuwing. De investering levert - doordat het gebouw straks energiezuiniger is en omdat het Activerium naar het stadhuis verhuist - vanaf 2021 ook geld op. Daarnaast werken we aan een betere dienstverlening. De bedoeling is dat begin 2020 het stadhuis volledig vernieuwd is.

Planning

De eerste week van oktober 2018 is de renovatie gestart en eind 2019 zal de oplevering zijn. BAM Bouw en Techniek is aannemer voor de renovatie van het stadhuis. Het bedrijf werkt met Apeldoornse werknemers en onderaannemers. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de bouw en download de gratis app 'Bam bouwt'.

Duurzame investering

Nu het stadhuis een kwart eeuw oud is, is groot onderhoud noodzakelijk. Maar wat gaat er gebeuren?

  • Het klimaatsysteem wordt volledig vernieuwd en het gebouw wordt energiezuiniger gemaakt. Duurzaamheid is een belangrijk vertrekpunt voor de renovatie van het stadhuis. Aannemer BAM zet in haar aanpak maximaal in op hergebruik van materialen en toepassing van biobased nieuwe materialen. Zo wordt gekeken welke gedemonteerde gebouwonderdelen in het nieuwe ontwerp opnieuw gebruikt kunnen worden.
  • Daarnaast wordt het gebouw verbouwd zodat de dienstverlening kan verbeteren en meer medewerkers in het stadhuis een werkplek krijgen. Dit groot onderhoud zorgt voor compacte en efficiënte huisvesting van medewerkers. Het kantoor van het Activerium is daardoor niet meer nodig en de energierekening gaat fors omlaag. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.

De renovatie en herinrichting vragen een investering van € 27,5 miljoen. Omgerekend naar jaarlijkse kosten, gaan de huisvestingskosten van de gemeente als gevolg van de vernieuwing per jaar omlaag met ongeveer 3 ton.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail deze naar huisvandestad@apeldoorn.nl.  • SouterainBekijk een grotere versie
  • Souterain 2Bekijk een grotere versie