Bladeren

In het bladseizoen is onze bladploeg elke week op pad, op een vaste route. Bladafval buiten de vaste routes ruimen we niet op. Alleen als bladeren een gevaarlijke situatie veroorzaken, kunt u dit melden.

Lees meer

Blad op stoep of oprit

Het blad op de stoep en de oprit kunt u zelf opvegen.

Blad in tuin en groenstroken

Het blad in tuin en groenstroken mag blijven liggen. Omdat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Daarom verwijdert de gemeente minder blad uit perken en groenstroken.

Alleen als bladeren een gevaarlijke situatie veroorzaken kunt u dit melden

Vanaf half november is onze bladploeg op pad om bladeren weg te halen. Dit doen we elke week op andere plekken binnen de gemeente. U kunt op de bladafval routekaart bekijken wanneer we bij u in de buurt komen. Bladafval buiten de vaste routes, ruimen we niet op.

Bladkorven

Vanaf oktober plaatst de gemeente weer bladkorven op verschillende plekken. U kunt het bladafval daar naar toe brengen. U kunt bladkorf niet zelf aanvragen. Bekijk alle bladkorven op onderstaande kaart.

Op deze kaart kunt u zien waar u een bladkorf kunt vinden.

Uw Reactie
Uw Reactie