Jeugdhonk Zuidbroek
Fotograaf: Rob Voss
Jeugdhonk Zuidbroek

Jongeren in Zuidbroek wilden graag een ontmoetingsplek in de wijk. De gemeente ging op zoek naar de mogelijkheden. Op deze webpagina leest u de laatste stand van zaken.

Een ontmoetingsplek voor jongeren in Zuidbroek

Jongeren in Zuidbroek wilden graag een ontmoetingsplek in de wijk. Sinds april 2022 was er daarom een jeugdhonk ingericht bij het Kristal. Helaas bleek dit niet de geschikte oplossing en daarom besloot de gemeente het jeugdhonk in het Kristal per 1 juli 2023 definitief te sluiten.

We organiseerden in maart 2023 een bijeenkomst voor alle betrokkenen over de ideeën en wensen en hebben vorig jaar verschillende alternatieven verkend. Zoals het vinden van een bestaande ruimte in de wijk of het huren van tijdelijke units. Beide opties zijn helaas niet haalbaar gebleken. Allerlei plekken vielen om uiteenlopende redenen af.

Alternatief in sporthal voorziet in behoefte

We zijn ons natuurlijk bewust van het belang van een ontmoetingsplek voor jongeren in de wijk. We hebben daarom direct na het sluiten van het honk in het Kristal een aanbod van activiteiten gerealiseerd in de sporthal in de wijk.

Samen met jongerenwerkers zetten we ons er zo voor in om alternatieven te bieden waar jongeren elkaar kunnen treffen, sociale contacten kunnen leggen en zich kunnen ontplooien.

Sinds juli 2023 wordt er al op twee avonden per week gevoetbald in het Kristal, op dinsdag en vrijdag. Omdat er vanuit de jongeren meer vraag was, is daar vanaf november ook de zondagavond bijgekomen. Jongerenwerkers zijn dus nu op drie avonden per week hier op vaste tijden aanwezig.

Jongeren kunnen hier ook terecht als ze niet mee doen aan de sportactiviteit, maar bijvoorbeeld graag met een jongerenwerker in gesprek gaan of andere leeftijdsgenoten willen ontmoeten.

Daarnaast zijn jongerenwerkers sinds 2023 ook meer uren op straat actief in de wijk (het zogenaamde ‘outreachend werken’). En jongerenwerkers zetten zich actief in om de jongeren uit Zuidbroek zich ook welkom te laten voelen in het nabijgelegen jeugdhonk Don Bosco in Zevenhuizen.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Werk in uitvoering!

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u een vraag of een opmerking over dit onderwerp?

Mail jeugdhonkzuidbroek@apeldoorn.nl

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie