Herontwikkeling speeltuin De Vlindertuin
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Herontwikkeling speeltuin De Vlindertuin

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan de tunnel aan de Laan van Osseveld. Hierbij is een stuk van de speeltuin De Vlindertuin gebruikt om te kunnen werken. Nu de tunnel klaar is, gaan we aan de slag met het opknappen van de speeltuin.

Opknappen speeltuin De Vlindertuin

Openbare speeltuin De Vlindertuin in de wijk Osseveld-Woudhuis krijgt een opknapbeurt. De grotere bestaande toestellen in de Vlindertuin blijven behouden, maar we voegen nieuwe toestellen en een crossbaan toe. Daarnaast wordt de Vlindertuin weer mooi groen. Zo maken we van de speeltuin een fijne plek voor kinderen.

De afgelopen twee jaar is naast de Vlindertuin hard gewerkt aan de Laan van Osseveld. De aannemer had hierbij een stuk van de Vlindertuin nodig om te kunnen werken. Nu de tunnel klaar is, kan de Vlindertuin wel een opknapbeurt gebruiken. Samen met de kinderen uit de buurt maken we er een mooie speeltuin van.

Ontwerpmiddag Vlindertuin met kinderen uit de buurt

Op woensdagmiddag 13 september 2023 hebben ongeveer dertig enthousiaste kinderen hun ideeën laten horen en zien in het Bolwerk. We hebben de kinderen de vraag gesteld: Wat zou je graag willen doen in de nieuwe Vlindertuin? De kinderen hadden zich goed voorbereid met mooie maquettes, tekeningen en een lijst vol ideeën. Van een kabelbaan tot verstopplekken en van chill-plekjes tot een watertuin. Kortom; een hoeveelheid aan verschillende ideeën. Met al deze ideeën is de ontwerper van de gemeente aan de slag gegaan.

Maquette van een mogelijke indeling voor de vlindertuin
Maquette van een mogelijke indeling voor de vlindertuin. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Nieuw ontwerp Vlindertuin

Op basis van de aangedragen ideeën tijdens de ontwerpmiddag is een ontwerp voor de Vlindertuin gemaakt. In het ontwerp zijn een aantal bestaande speeltoestellen meegenomen, omdat deze nog goed zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld de schommel, glijbaan en de waterspeelplaats. Daarnaast komen er nieuwe speeltoestellen bij, waaronder een crossbaan, pad met pumptrack en een 4-persoonswipwap. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen zich welkom voelen, komt er een nieuw speeltoestel speciaal voor kinderen in een rolstoel: de rolstoel draaimolen. Om de speeltoestellen wordt het groen hersteld en worden er extra bomen geplant. 

Bekijk het nieuwe ontwerp (jpeg, 4 Mb)

Op 2 december 2023 is het nieuwe ontwerp van de Vlindertuin gepresenteerd aan de wijkraad Osseveld-Woudhuis en buurtbewoners. Wethouder Marco Wenzkowski onthulde het plan en ontwerper Karsten Orth lichtte het ontwerp toe. We laten het ontwerp in januari nog zien op de scholen rondom de Vlindertuin.

Reageren op het ontwerp?

Heeft u vragen of opmerkingen op het ontwerp? U kunt tot 15 januari 2024 reageren via e-mailadres vlindertuin@apeldoorn.nl.

Planning

  • September 2023 – ideeën verzamelen
  • Najaar 2023 – uitwerken ontwerp speeltuin
  • Eind 2023 – presentatie ontwerp
  • Vanaf 2024 – start uitvoering

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Werk in uitvoering!

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over speeltuin de Vlindertuin?

Mail omgevingsmanager Bettine Potter via vlindertuin@apeldoorn.nl.

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie