Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Parkeren zonder kaartje in winkelcentrum Anklaar

29-06-2020

Vanaf donderdag 2 juli kunnen bezoekers van winkelcentrum Anklaar kaartloos in- en uitrijden in de ondergelegen parkeergarage. Als gevolg van de corona-maatregelen is de schonere en snellere parkeermethode vervroegd ingevoerd. Makkelijk én hygiënisch.

Mijn Apeldoorn

Kenteken gescand

Wie de parkeergarage inrijdt, staat net als voorheen voor een dichte slagboom. Waar die eerder openging na een druk op de knop voor een parkeerkaart, wordt nu in een seconde het kenteken van de auto gelezen. De slagboom opent en de automobilist kan op zoek naar een parkeerplaats.

Nog steeds 2 uur gratis parkeren

Bij het uitrijden gebeurt hetzelfde. Het kenteken wordt gelezen. Als de auto korter dan twee uur geparkeerd stond, opent de slagboom automatisch. Wie langer dan twee uur heeft geparkeerd betaalt voor de tijd erna het normale parkeertarief. Dit gebeurt contactloos via de betaalautomaat of bij de automaat naast de slagboom.

Coronaproof 

Op een knop drukken voor een kaartje en in de rij om te betalen bij de parkeerautomaat zijn met deze nieuwe parkeermethode voorbij. Met 70.000 auto’s die elke maand de parkeergarage in- en uitrijden scheelt dat aanzienlijk veel tijd en past dit goed bij de maatregelen die genomen zijn in de verdere voorkoming van het coronavirus. Na uitrijden worden de kentekengegevens weer gewist.  • Parkeergarage Anklaar coronaproof