SAMEN055, voor alle vragen over zorg, werk, inkomen en opvoeden
Werken en bijstand

Werken en bijstand

Werken en meedoen voor iedereen
Werken is niet voor iedereen even gemakkelijk te vinden of te houden. Dat kan verschillende redenen hebben. Werken is bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend voor iemand die lange tijd niet gewerkt heeft of iemand met een beperking. Het kan ook zijn dat er een combinatie van verschillende problemen meespeelt. Een bijstandsuitkering is er voor mensen met weinig inkomsten en de gemeente heeft verschillende regelingen voor minima. Maar de gemeente doet meer.
Bijstandsuitkering
U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u te weinig inkomen heeft om van rond te komen. Deze uitkering geeft u een inkomen tot u (weer) betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig heeft.
Bijstandsuitkering voor ondernemers
Startende en gevestigde ondernemers kunnen bij het Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt (GROS) terecht voor bijstand. Het GROS adviseert, begeleidt en ondersteunt (financieel) als u een bedrijf wilt starten, als uw bedrijf in financiƫle problemen zit of als u wilt stoppen met uw bedrijf.
Jongerenloket
Ben je jonger dan 27 jaar? Dan maak je waarschijnlijk veel keuzes voor je werk, school of opleiding. Wat past bij jou? Welke mogelijkheden heb je? Misschien maak je je wel eens zorgen over geld. Je bent niet de enige die zoekt naar antwoorden op wat je het beste kunt doen.