SAMEN055, voor alle vragen over zorg, werk, inkomen en opvoeden
Ontmoeten en ondersteunen

Ontmoeten en ondersteunen

Ontmoetingsplekken
Bent u op zoek naar een plek voor een gezellig praatje en een kopje thee? Of wilt u creatief aan de slag? Ga dan eens langs bij een ontmoetingsplek bij u in de buurt. U bent van harte welkom!
Hulp bij het huishouden
Lukt het u niet meer om uw huis schoon te maken? Dan kunt u hulp in het huishouden regelen. Dit kunt u eerst doen door zelf op zoek te gaan naar iemand die u hierbij helpt. Lukt dat niet? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met het Wmo-loket.
Hulp bij vervoer
Heeft u een beperking en kunt u daardoor niet met de auto, bus of fiets? Dan is het lastig om ergens heen te gaan. Het Wmo-loket kan u helpen om vervoer te regelen.
Hulpmiddelen en aanpassingen in of aan uw huis
Heeft u een hulpmiddel nodig in uw woning? Of moet uw huis misschien verbouwd worden? Soms kunt u hierbij hulp krijgen van het Wmo-loket.
Hulp bij vragen
Voor een gezellig kopje koffie of een leuke activiteit bent u welkom bij alle ontmoetingsplekken in Apeldoorn. Op sommige plekken is er extra aanbod. Heeft u hulp of informatie nodig? Dan kunt u naar deze ontmoetingsplekken gaan.
Vrijwilligerswerk
Wilt u nieuwe mensen leren kennen? Wilt u iets voor iemand anders doen? Misschien is vrijwilligerswerk dan iets voor u. Hiermee helpt u anderen én uzelf. Want met vrijwilligerswerk kunt u nieuwe dingen leren. U doet mee in de samenleving. In Apeldoorn zijn er veel plekken waar u vrijwilligerswerk kunt doen.
Dagbesteding
Heeft u ondersteuning nodig bij het invullen van de dag? De dagbesteding is bedoeld voor mensen die moeite hebben om ritme en structuur in de dag aan te brengen. Wat u doet op de ontmoetingsplek helpt u bij uw ontwikkeldoelen, bijvoorbeeld: in het dagritme komen, samen met anderen dingen ondernemen of nieuwe mensen leren kennen.
Contact met Samen055