Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Vergroenen StadskadeGemeente Apeldoorn werkt aan meer groen in de stad. Planten en bomen hebben namelijk veel voordelen! Een van de plekken waar we gaan vergroenen is langs de Stadskade. Op deze pagina leest u wat we gaan doen.

Mijn Apeldoorn

Stenen eruit, planten erin

Wij gaan het plein aan de Stadskade tussen huisnummers 226 en 366 vergroenen. Tussen de goten op het plein brengen we vaste planten aan en langs elk plantvak een strook met heesters. Ook planten we nieuwe bomen op het plein. De vaste planten worden ongeveer 60 centimeter hoog. De bomen worden uiteindelijk 8 meter hoog. De bestaande speelplek en banken blijven zoals ze zijn.

Veel voordelen

We maken de stad groener, omdat dat veel voordelen heeft. Beplanting in straten, op daken en tegen gevels zorgt voor verkoeling op hete dagen. Bij nat weer wordt het regenwater beter afgevoerd. Ook wordt de straat aantrekkelijker voor vogels, vlinders en insecten. Bovendien: groene straten zien er mooier uit!

Bekijk de tekening

Op deze pagina ziet u de tekening. Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken, of klik hier. Op de tekening is niet alleen te zien waar de plantvakken komen, maar ook welke planten waar worden geplaatst. We zijn benieuwd wat u van de plannen vindt. Graag horen we uw mening en we nodigen u daarom van harte uit om een e-mail te sturen naar projectleider Richard Veldman via r.veldman@apeldoorn.nl.

Zelf aan de slag met vergroenen?

Wilt u uw eigen tuin vergroenen? Of heeft u zelf een mooi, creatief idee om uw straat of buurt groener te maken? Op www.apeldoorn.nl/groendoen kunt u zien wat u zelf kunt doen. De gemeente helpt u graag met advies en/of materiaal voor uw buurtinitiatief.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over het vergroenen van de Stadskade? Neem dan contact op met projectleider Richard Veldman via r.veldman@apeldoorn.nl of telefoonnummer 055 580 2680.  • Vergroenen StadskadeBekijk een grotere versie