Ga naar de homepage

Bestuursakkoord De Kracht van Apeldoorn is ondertekend

09-05-2018 16.00 uur

De handtekening staat: bij theehuis Berg en Bos gaven de fractievoorzitters van de coalitiepartijen op 9 mei hun fiat aan het bestuursakkoord ‘De Kracht van Apeldoorn’.

Mijn Apeldoorn

In het bijzijn van de beoogde wethouders zetten fractievoorzitters Jenny Elbertsen (VVD), Peter Messerschmidt (Lokaal Apeldoorn), Jan Dirk van der Borg (CDA), Maarten van Vierssen (D66) en Ariane van Burg (GroenLinks) hun handtekening onder het akkoord.

Akkoord op hoofdlijnen

Formateur Jenny Elbertsen prees de partijen voor de constructieve samenwerking rond het akkoord. Ze noemde ook de vele zinvolle input die ze tijdens het proces vanuit de Apeldoornse samenleving ontving. “Met ‘De Kracht van Apeldoorn’ ligt er een akkoord op hoofdlijnen dat ruimte geeft aan bewoners, bedrijven, instellingen en andere partijen om mee te denken over de toekomst van Apeldoorn.”

Vier doelen

In het bestuursakkoord kijkt Apeldoorn vooruit naar 2030. Vier strategische doelen helpen om de stad klaar te maken voor de toekomst: de gemeente wil zich (verder) ontwikkelen als Comfortabele Gezinsstad, Ondernemende Stad en Toeristisch Toplandschap, en zich inzetten voor een Duurzaam Apeldoorn. Daarnaast staan er nog drie ‘topthema’s op de agenda: het werken aan een inclusieve samenleving, het toekomstbestendig maken van oudere wijken en gezonde gemeentefinanciën.

Hieronder treft u de links aan naar het bestuursakkoord en de financiële bijlage.