Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Bewoners doen mee aan ontwerpsessie in De Maten

15-11-2018

De wijken Schoutenveld en Rakkersveld worden de komende tijd flink opgeknapt. Bewoners hebben de afgelopen maanden input geleverd voor mogelijke verbeteringen in de wijk. Ontwerpers van de gemeente hebben hierop een voorlopig ontwerp gemaakt. Op 12 november gingen onze ontwerpers de wijk in en konden bewoners live meekijken over hun schouder om suggesties te geven.

Mijn Apeldoorn

Tijdens deze ontwerpsessie hebben veel bewoners actief meegedacht over de inrichting van de wijk. Hun idee├źn en suggesties werden ter plekke uitgetekend en krijgen een plek in de definitieve plannen.

Duurzame maatregelen

Daarnaast kregen bewoners ook de gelegenheid om informatie op te halen over de mogelijkheden voor zonne-energie, het afkoppelen van regenwater, het vergroenen van de tuin en/of het aanleggen van een groen (carport)dak.
De Taskforce Zonne-energie was aanwezig om de mogelijkheden voor zonnestroom voor individuele bewoners in kaart brengen. Ontwerpers van NL Greenlabel dachten mee over de inrichting van de tuin en er was informatie over de subsidieregelingen voor het afkoppelen van regenwater en/of een groen dak. Ook het Buurtteam De Velden en het Sociaal Wijkteam waren vertegenwoordigd.

Definitief ontwerp

De komende maanden wordt, aan de hand van alle input, het definitieve ontwerp gemaakt. Naar verwachting zal dit definitieve ontwerp begin volgend jaar worden gepresenteerd aan de bewoners, waarna de aanbesteding van het werk en de uitvoering volgen.