Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Goedbezochte themabijeenkomst van Zorgplatform Apeldoorn

18-10-2018

Hoe kunnen Zorg, Maakindustrie & Techniek, en IT elkaar ondersteunen en versterken? Over dat thema hield Zorgplatform Apeldoorn op dinsdag 16 oktober een goedbezochte bijeenkomst.

Mijn Apeldoorn

Professionals uit de drie sectoren troffen elkaar in Gelre Ziekenhuizen om samen na te denken over de cross-over tussen Zorg, Maak en IT. De zaal zat vol, wat aangeeft dat dit thema breed speelt.

Forse uitdagingen

In zijn openingswoord gaf wethouder Jeroen Joon het belang aan van dit soort bijeenkomsten: “Ik vind het bijzonder dat we hier samenzijn om kennis te maken óver de muren en grenzen van de eigen sector heen. De toekomst stelt ons voor forse uitdagingen. Hoe houden we de zorg betaalbaar? Hoe zorgen we dat we prettig wonen en werken? Hoe maken we stappen in duurzaamheid? Volgens mij ligt de oplossing in samenwerking. En daarvoor moeten we juist ook buiten de eigen kaders denken, zoals hier gebeurt. Ik denk dat Apeldoorn bij uitstek geschikt is voor cross-overinnovatie. Dat zie ik in de praktijk ook al gebeuren, bijvoorbeeld tussen Apeldoorn IT en een aantal zorgorganisaties.”

Technologische ontwikkelingen

Topspreker Richard van Hooijdonk gaf een schets van de technologische ontwikkelingen die ons te wachten staan in het bedrijfsleven en de zorgsector. Daarnaast waren er workshops over actuele thema’s, zoals nieuwe technologie, duurzaamheid en hedendaags organiseren. Verder was er ruimte om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Zorgplatform Apeldoorn is een samenwerkingsverband van zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en gemeente Apeldoorn.