Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Onverhard fietspad Oranjepark geasfalteerd

17-06-2020

De afgelopen jaren zorgde het half verharde fietspad langs het Oranjepark voor problemen. Het pad aan de kant van de Kerklaan verandert tijdens een periode met veel regen in een modderpad. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker in combinatie met vorst. Daarom heeft de gemeente dit fietspad geasfalteerd. Omdat het Oranjepark een Rijksmonument is, vroeg dit meer aandacht dan normaal.

Mijn Apeldoorn

Ontwerp past bij park

Het Oranjepark is een bijzonder park in Apeldoorn. Doordat het een Rijksmonument is, mogen er niet zomaar aanpassingen gedaan worden. Voor het asfalteren van het fietspad is daarom goed gekeken naar materiaalkeuze. Het asfalt dat wordt gebruikt sluit qua uitstraling aan bij het huidige onverharde pad. Bovendien wordt het asfalt aangebracht op de fundering van het huidige half verharde pad zodat er geen schade aan de wortels van de bomen wordt aangebracht.

Het ontwerp voor het fietspad is getoetst door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Zij hebben het ontwerp goedgekeurd.